"Аладин": Сред рекетьорите в БАБХ има и служители на пловдивската дирекция!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (17)
10:36 / 26.05.2015
13994
"Спечелихме битката, но не и войната", обявиха от ръководството на фирмата за бързо хранене "Аладин фуудс". Това стана на пресконференция вчера след официалното отстраняване на шефа на Българската агенция по безопасност на храните Пламен Моллов, срещу когото от фирмата подадоха сигнал за рекет и корупция. 

Моллов бе официално отстранен от земеделския министър Десислава Танева със съгласието на премиера Бойко Борисов.

"Главата е отсечена, но опашката в БАБХ остава и ще генерира нов Моллов", заяви притесненията си собственикът на фирмата Аладин Харфан.

Именно за да срази окончателно корупцията в БАБХ, той ще иска среща с новия шеф на Агенцията, за да му предостави имената на всички служители, които уличава в рекет - главните експерти Румен Чакъров и Ерсин Ахмедов, пловдивските служители Николай Петров и Теодора Севова, както и още редица имена.

Харфан обеща, че за да защити името на фирмата си, ще въведе опция в сайта на "Аладин фуудс" всеки да гледа през камери, предаващи на живо, производствения процес на храните, които фирмата предлага.

Собственикът на "Аладин фуудс" увери, че ще търси по съдебен ред лична отговорност от Моллов за уронване престижа на фирмата. Той се надява и прокуратурата да уважи сигналите, подадени срещу бившия шеф на БАБХ и да го разследва, съди и осъди заедно с останалите служители, за които от фирмата имат съмнения в корумпираност.

Фирмата апелира и за законови промени, които да свързват ясно тежестта на разкритите от БАБХ нарушения с тежестта на налаганите санкции, за да се избегне възможността за злоупотреба с власт.

Към сигналите на "Аладин фуудс" се присъедини и Желю Ганчев, собственик на производство за детски храни и пюрета, както и шефът на асоциацията на млекопреработвателите Богдан Борисов. И двамата се ожалиха от управлението на Моллов, като Борисов изтъкна, че е внесъл в МЗХ редица сигнали от свои членове в страната за искана "такса спокойствие" от БАБХ.

"Аладин фуудс" пък алармираха, че кампанията срещу тях продължава и още в петък са имали нова проверка на документацията за последните четири месеца.

Протоколът от нея все още е без заключения и препоръки, но в предприятието се е появила нова проверка - този път за оценка на риска, оплака се ръководството. От фирмата се притесняват, че нарочно ще повишат нивото им на риск.


Виж коментарите (17)

Още по темата (4):
22.05.2015 Скандалът с "Аладин" коства главата на шефа на Агенцията по храните
22.05.2015 Браншът зад "Аладин Фуудс" в битката им с Агенцията по храните
22.05.2015 "Аладин фуудс": Рекетират ни!
21.05.2015 Червеи в месото за дюнерите на "Аладин" откриха от БАБХ
Още новини от Национални новини:
Симеон Симеонов: Целта на всяка една професионална гимназия е да ...
Как да се предпазим от ухапване на кърлежи?
Обичан морски курорт вече гъмжи от туристи
Лошо време на Разпети петък, удрят ни бури и градушки
Български фермер разкри огромна далавера с млякото у нас
Отложиха пускането на газовия терминал край Александруполис


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).