Ако работим в чужбина, ще можем ли да прехвърляме пари на роднини чрез биткойни?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
22:58 / 20.11.2023
5115
Биткойнът, най-разпознаваемата и широко използвана криптовалута, прави вълни в сферата на международните парични преводи и допринася за нарастването на познанията за биткойна в световен мащаб.

Тъй като чуждестранните работници по целия свят продължават да изпращат пари на семействата си в родните си страни, необходимостта от ефективна, сигурна и евтина система за прехвърляне на средства е очевидна.

Според изчисленията на Световната банка през 2018 г. глобалният обем на паричните преводи към развиващите се страни е достигнал безпрецедентния връх от 529 млрд. долара, пише ecoinomy.eu.

Традиционните методи за прехвърляне на средства в международен план обаче са обременени с прекомерно високи такси, които често достигат до 20 % от общата изпратена сума. Освен това тези методи могат да бъдат болезнено бавни, като обработката на преводите отнема няколко дни, и може да не са достъпни за всички, особено за тези, които живеят в отдалечени райони с ограничена банкова инфраструктура.

Тук се намесва биткойн, който обещава коренна промяна в света на паричните преводи.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Абитуриентка-отличничка показа обувки за 2000 лева. Майката: Дете...
Излезе най-новата прогноза за вторник
Затвориха 7 обекта след нередности с вносни храни
Главчев и социалният министър с призив: Край на спекулациите, ще ...
Не слагайте подписа си под нов трудов договор, който не включва т...
Призовават като обвиняем собственика на оръжието, с което синът н...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).