Агресивни пътници нападнаха контрольори на градския транспорт

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
10:40 / 15.04.2016
6278
В последната седмица столичният градски транспорт се превърна във водеща тема за новинарските емисии заради решението на Центъра за градска мобилност от 1 юни столичани да плащат с 60 стотинки повече за единично пътуване с масовия транспорт.

Един от аргументите на вносителя на предложението бе, че така ще се насърчи пътуването с карти, респективно - ще намалее броят на гратисчиите.

Успоредно с това решение, от ЦГМ предприеха масирани акции по контрол на редовността на пътниците, които, оказва се, дори при цена от 1 лев в момента, избират да пътуват гратис или с чужда преференциална карта. Такъв е случаят, който заснех днес на спирката на трамвайни линии 20, 22 и 23 на гара "Подуяне".

Пътничка, заловена от контролен екип да пътува с чужда персонализирана карта на лице с намалена трудоспособност, не само че отказа да заплати глобата, но последвалите действия по отнемане на нередовната карта и опит за санкциониране на пътничката станаха причина за физическа саморазправа.

Жертва ли са контрольорите на агресивни пътници? Този въпрос ще става все по-актуален особено ако поскъпването на билетчето стане факт.



Източник: Нова тв

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Повече от 40 минути реанимирали 5-годишното дете
Черно море е застрашено заради проект?
Бизнесмен: Положението е отчайващо, държавата е абдикирала
Започна спешна проверка заради смъртта на 5-годишното дете
Въпроси по Кампания 2024: Очакват ли се закъснели плащания, които...
Шофьор слезе от колата и намери смъртта си


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).