Адвокатът на Милена: По конституция всеки има право да изказва мнение

Автор: Михаил Митев
Коментари (1)
12:03 / 13.09.2023
1971
Върховният административен съд ще се произнесе в срок от месец по жалба за дискриминация от ЛГБТ общността срещу певицата Милена Славова. Това съобщи адвокат Янева, която е защитник на Славова, предаде репортер на "Фокус".

По думите ѝ прокуратурата е счела жалбата на певицата за основателна и решението на първоинстанционния съд противоречи на "материалния и процесуалния закон" и следва да бъде отменено. "Всеки български гражданин има право да изказва свое мнение, което е записано в Конституцията", уточни Янева

По думи на Славова в социалните мрежи е получавала закани за "завързване за инвалидна количка", "удавяне в езеро", "изваждане на очи" и други подобни. За заплахите за живота и здравето на певицата се води досъдебно производство срещу двама души.

Според адвокат Илиева, защита на ответната страна, представител на ЛГБТ организацията и съорганизатор на "София прайд", реакцията на Милена Славова води до разделение в обществото:

"Г-жа Славова, произнасяйки думите си в предаване по телевизията и в своята Facebook мрежа създава омраза и възможност за дискриминация към една група, която вече е таргетирана в обществените нагласи". 

Делото срещу рок певицата предизвика силен обществен интерес и събра мотористи и нейни поддръжници, според които Славова е невинна и не бива заради подобни коментари да се стига до подобни съдебни инстанции.

Виж коментарите (1)

Още по темата (5):
11.10.2023 Милена Славова е невинна!
19.09.2023 Милена към феновете на Локо: Благодаря ви за подкрепата!
15.09.2023 Слави Трифонов към Милена: Нито съд, нито ЛГБТ могат да ти се опрат
14.09.2023 Смущаващо видео публикува Кристиян Шкварек
13.09.2023 Десетки се събраха в подкрепа на Милена Славова
Още новини от Национални новини:
Доц. Васко Николов: Железопътният транспорт е стратегически отрас...
Излязоха резултатите от НВО и матурите
Полицай простреля 19-годишен
За граничната бразда: Нови 110 високопроходими автомобила за ГДГП...
Въздушната линейка успешно транспортира пострадалата от Сандански...
Старозагорската прокуратура с последен коментар за случая "Дебора...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).