Абсолютни шампиони сме в ЕС по писане на неработещи стратегии

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
13:23 / 30.01.2014
1939
Абсолютни шампиони сме по писане на неработещи стратегии в Европа. "Разработили сме два пъти повече, отколкото другите страни - членки на ЕС. В момента действащите стратегии в България са 128, като следващата страна в ЕС по брой стратегии има едва 56", заяви вчера вицепремиерът Даниела Бобева. Плановете са правени на парче, без финансова обосновка, някои никога не са били отчитани, други пък са отдавна неактуални, но за всички изпълнението е спорно. При управлението на тройната коалиция са написани 153 стратегически документа. Правителството на Бойко Борисов пък е изготвило 144. Служебният кабинет е написал 4 документа, а настоящите управляващи имат 28 готови стратегии.

"Занапред всички стратегии трябва да имат финансова обосновка, да са кратки и с план за действие", категорична е Бобева.

Законодателната програма на кабинета до края на юни включва 19 закона. Готвят се подобрения при системата на студентското кредитиране, защитата на конкуренцията, насърчаване на инвестициите. Министър Иван Данов подготвя закони за устройственото планиране и за инвестиционното проектиране и строителството. Ще имаме и Закон за електронното управление, за фалити на граждани и за извънсъдебните спорове.

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Вадете чадърите утре, връхлитат ни дъждове
Първи подробности от прокуратурата, след като 36-годишна жена поч...
Сакскобургготски след пренасянето на останките на Фердинанд: Благ...
Ген. Стефан Янев призова за смислен и съзидателен диалог в следва...
Главчев: Имаме диверсификация в енергетиката
Служебното правителство пое нов трети за кабинета държавен дълг


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).