Абитуриент пита защо Славейков е ту Петко, ту Пенчо, има и други бисери

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (30)
11:19 / 24.04.2018
24950
"Абе, защо този Славейков го пишат ту Петко, ту Пенчо?!". Това е въпрос на абитуриент, който се подготвя за изпитите, предстоящи през следващия месец. Преподавателите споделят в учителските сайтове за все по-странни въпроси по време на обучението и цитати от вече приключили матури, показващи, че децата ни са все по-неграмотни, пише "Телеграф". Учителка от столично школо разказва, че след като не успяла да убеди свой ученик да чете Елин Пелин, му препоръчала: "Добре, поне си дръпни филма "Гераците" от интернет и го изгледай, да знаеш за какво става дума". Момчето попитало: "Ама със субтитри ли е?"

По повод същия автор друг ученик написал в съчинение: "Елин Пелин сменил истинското си име, защото се срамувал от него". Във връзка с падналото се на изпита стихотворение на Далчев "Книгите" ученици пишат "Далчев много е чел, но почти нищо не е разбрал от живота. По-добре да се стегне и да иде на фитнес или да изяде един шоколад против депресия, а не само да мрънка".  Също от изпитите излиза отговор, че Гергана на Славейков отказала да стане плеймейтка, защото не искала да иде в дома на везира, а предпочела цветенцата в градинката си.

Култово е и: "Кирил и Методий са двама близнаци". Учител от столична гимназия разказа, че опитал да докара до тройка ученик, като го накара да прочете поне едно произведение от Шекспир, дори без да го анализира. За следващия час момчето наистина прочело творбата и изпитването започва: "Какво научава Хамлет в началото на пиесата?" - "Ми че бащата умрел". "Как точно е умрел?" - "Е, утепали са го". "А кой точно го е утепал?" - "Е, па, чичата". Ученикът си получил заслужената оценка 3. По чужда литература има и други примери за нестандартно мислене от наши ученици - за руската литература например дете пише: "Не си заслужава да станеш писател - много често ги убиват на дуели". 

Виж коментарите (30)

Още по темата (23):
07.09.2018 Ясни са резултатите от поправителните матури
13.07.2018 Прекрасни отличници от Пловдив и областта избраха да учат в чужбина
12.07.2018 МОН публикува второто класиране за прием в гимназиите
11.07.2018 Образователният министър: Човешка грешка е причина за сгрешеното класиране след VII клас
03.07.2018 Закриват 11 паралелки в Пловдив
03.07.2018 Вижте най-предпочитаните гимназии в Пловдив
Още новини от Национални новини:
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...
Агнешкото до 28 лева за килограм, но засега!
Теглят номерата на машините за съответствие за предстоящия вот "2...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).