АПИ с проект за основен ремонт на част от пътя София – Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:13 / 24.04.2024
1863
АПИ с проект за основен ремонт на 58 км от път I-8 София – Пловдив по Програма "Развитие на регионите“ 2021-2027. Експерти, граждани и представители на местната власт обсъдиха концепцията за интегрирани териториални инвестиции "Софийска област – туптящото сърце на България – ритъмът на бъдещето“. От АПИ съобщиха, че дискусиите са се провели в градовете Долна баня, Костенец и Ихтиман, като се организират във връзка с процедурата за кандидатстване по Програма "Развитие на регионите“ 2021-2027.

Агенция "Пътна инфраструктура“ участва в концепцията с предложение за основен ремонт на 58 км от път I-8 София - Пловдив, в отсечката между Нови Хан и Костенец (от 89-и км до 147-и км). Индикативната стойност на проекта е 110 753 442 лв. с ДДС. Първокласният път е основна транспортна артерия за общините Ихтиман, Костенец и Долна баня. Успешното осъществяване на планираните инвестиции ще допринесе за подобряване на транспортната свързаност, достъпа до медицински услуги, развитие на туризма в региона и превенция и управление на риска от наводнения.

В събитията участваха Юлиян Леков - Областен управител на Софийска област, Николина Чапанова - директор на дирекция "Изпълнение на проекти по ОП Региони в растеж 2014-2020 и по програмите за териториално сътрудничество на ЕС“ в АПИ, Иван Димитров - заместник-областен управител, кметовете на Долна баня и Ихтиман Владимир Джамбазов и Калоян Илиев, заместник-кметът на Костенец Маргарита Минчева, общински експерти и граждани.

До 25 април всички заинтересовани лица имат възможност да се запознаят с концепцията и да изпратят своите коментари или възражения. Получаването на широка обществена подкрепа е едно от задължителните условия концепцията да бъде одобрена за финансиране.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Отново изчезна Сашко от Перник
Заловиха мъж, издирван с червена бюлетина от Интерпол
Стефан Янев: Трябва да седнем и да се разберем, да намерим място ...
Няма милост за обвинения в жестокото убийство в Новачене
Бивш шеф на НСО за катастрофата: Дори при закъснение не се е случ...
Черна събота: Отново тежка катастрофа на АМ "Тракия", този път ме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).