800 кръчми край пътя незаконни

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:53 / 06.01.2009
2788
800 крайпътни кръчми, тоалетни и сергии за плодове, зеленчуци, халва и други лакомства са незаконни. Това показва проверка на Национална агенция "Пътна инфраструктура", докладва шефът на ведомството Янко Янков на премиера Сергей Станишев. Все още не е ясно каква ще е съдбата им, защото всеки случай е различен, обясниха от НАПИ. Обикновено липсват разрешителни за ползване или се извършва нерегламентирана дейност. Проверени се 1300 подобни обекта край шосетата. Незаконните билбордове край пътя ще бъдат премахвани от средата на месеца. От близо 5000 рекламни съоръжения край шосета 1700 са поставени незаконно край магистралните трасета и в района на столицата.

Премиерът Сергей Станишев поздрави ръководството и служителите на пътната агенция за добре свършената работа при почистването на пътищата през празниците. Фирмите, почиствали шосетата, са работили без почивка над 40 часа. Над 1300 машини денонощно са се грижили за състоянието на пътната мрежа, а използваните сол и луга са около 1000 тона. В новите договори за зимно почистване ще има условия снегорините да са снабдени с GPS системи, което ще осигури непрекъснат мониторинг за извършените от тях дейности.

Източник: в. "Стандарт"

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
50-годишна намери и върна чанта с голяма сума пари
Жена роди на паркинга на болница
Земеделски производител от Шипка: Цялото поле е пълно с трупове с...
Сачева след срещата с ДПС: Имаме сходство
Добра новина за заплатите на българите
Познайте какво е zaza на тази табела на морето


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).