80 000 евро таван на директните плащания?

Автор: Екип на Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:29 / 14.02.2019
638
Комисията по околна среда в Европейския парламент (ЕП) подкрепи поставянето на задължителен таван от 80 хиляди евро годишно за стопанство в целия ЕС, стана ясно по време на днешното заседание.
 
Производители от “Три морета”: Твърдо против таван на плащанията
 
С така одобрения проект на доклад, изготвен от евродепутата Джовани ла Виа, Комисията по околна среда в ЕП одобри компромисно изменение 9а на Проекта на Регламент по Стратегическите планове. То гласи, че държавите членки трябва да ограничат размера на директните плащания, които един фермер може да получи за една календарна година до 80 000 евро. 
 
Единствените средства, които могат да бъдат предварително приспаднати преди да се наложи това намаление, са директните плащания, получени по схемата за околна среда и климат, за разлика от предложението на ЕК да се приспадат разходите за труд и осигуровки. 
 
Така одобреното предложение предвижда още средствата, които ще се получат в следствие на налагането на тавана на плащанията, да се използват основно за финансиране на схемите за климат и околна среда по двата източника на финансиране - ЕЗФГЗ и ЕЗФРСР. Едва след това средствата ще може да се използват за преразпределително плащане.

 

Следете темата и на cap4us.fermer.bg.
 

 

© 2019 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Неприятно за пациентите: Плащането на зъбни протези от Здравната ...
Изнудват бивш министър с порно
Нова мода завладя пазара на имотите
42-годишен баща се бори с коварно заболяване, има нужда от нашата...
В сезона на ухапванията, такса "вадене на кърлеж" ядоса майка
Първи подробности за тежката катастрофа край "Маказа", има много ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).