65 нови чинара по бул. "Никола Вапцаров"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
16:38 / 31.03.2014
4332
65 чинара засади бригадата на ОП "Градини и паркове" за район "Южен". Дръвчетата са в разделителната ивица на бул. "Никола Вапцаров" в отсечката между ул. "Братя Бъкстон" и бул. "Македония". За да се гарантира по-бързият им растеж, са подбрани добре развити фиданки, които работниците допълнително укрепиха. Проблеми с напояването няма да има, тъй като по целия булевард предварително беше изградена поливна система.

Всички 18 липи, които миналата седмица бяха засадени по "Никола Вапцаров" в частта му от бул. "Цар Борис ІІІ Обединител" до ул. "Братя Бъкстон", са в наличност, въздъхнаха с облекчение от общинското предприятие, което в последния месец понесе много щети от кражби и унищожаване на новозададени дървета, цветя и храсти.

По всички булеварди на града и кръгови кръстовища са оформени красиви фигури с пролетни цветя. През май предстои да стартира лятното зацветяване, напомниха от "Градини и паркове".


Виж коментарите (7)
Още новини от Национални новини:
Симеон Симеонов: Целта на всяка една професионална гимназия е да ...
Как да се предпазим от ухапване на кърлежи?
Обичан морски курорт вече гъмжи от туристи
Лошо време на Разпети петък, удрят ни бури и градушки
Български фермер разкри огромна далавера с млякото у нас
Отложиха пускането на газовия терминал край Александруполис


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).