64-годишна жена попадна в токсикологията след прекаляване с трева

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:56 / 23.04.2018
4734
Употребата на марихуана остава сред най-често употребяваната дрога в България и вече не само сред младите хора. В Клиниката по токсикология към ВМА във Варна е регистриран случай, при който 64-годишна жена попада там след прекомерна употреба на трева. Това сподели за Varna24.bg доц. Снежана Златева, началник на клиниката.

Далеч по-опасна обаче се оказва т.нар. дизайнерска дрога или синтетичната марихуана, която стана популярна в последните години и у нас. В примесите й има съставки, които водят до шизофрения, бъбречни заболявания, нарушения в сърдечната дейност и поражения на нервната система, обясни специалистът.

Според доц. Злавета тази дрога поради стотиците си съставки с неизвестен произход може да бъде смъртоносна и вече и в България има регистриран смъртен случай след употребата на дизайнерска дрога.

Доц. Златева сподели, че често нито дилърите на улицата знаят какво точно съдържат наркотиците, които предлагат, нито тези, които купуват и употребяват тези наркотици.

Добрата новина е, че в човешкия организъм има синтезирана молекула, която ни дава възможност да изпитаме ефекта, който носи марихуаната, без  да се налага да употребяваме наркотици.

Какво още сподели експертът за употребата на дизайнерската дрога и пораженията от нея вижте във видеото!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Агнешкото до 28 лева за килограм, но засега!
Теглят номерата на машините за съответствие за предстоящия вот "2...
Борисов: Преговори с ПП-ДБ може да има, но без Петков, Денков и В...
Какво ще се случи с цените на горивата в следващите дни?
Дезинформацията е най-вече за ваксините срещу коклюш
Банкери: Има банки, които дават


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).