27-годишен опря нож в гърлото на възрастна жена, после я преби

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:32 / 23.01.2023
1190
В резултат на усърдна, професионална и денонощна работа служители от участък "Изток“ в Пазарджик установиха извършител на дързък грабеж спрямо възрастна жена. Престъплението е извършено около 02 часа на 13 януари. Неизвестен прескочил оградата на къща в областния град и проникнал в жилището на 71-годишната му обитателка.

Той заплашил спящата жена с нож, нанесъл и множество удари с ръце по цялото тяло. Така с побой и заплахи среднощният нападател принудил жертвата си да му даде сумата от 660 лева. След извършения грабеж той напуснал къщата и се укрил. В РУ-Пазарджик се получил сигнал за случилото се и на мястото незабавно били изпратени полицейски екипи. Извършен е щателен оглед, а действията по издирване на извършителя били поети от състава на полицейски участък "Изток“.

В резултат на почти денонощна усърдна и интензивна работа служителите установили, че авторът на дръзкото престъпление е 27-годишен мъж с адресна регистрация в гр. Кричим. Оказало се, че той е криминално проявен и осъждан, в това число и с присъда "лишаване от свобода“. Разследването било допълнително затруднено от факта, че той не пребивавал на адресната си регистрация, водел скитнически начин на живот и се подвизавал на различни места в областта. Снощи обаче попаднал в полицейския капан.

На улица в Пазарджик екипи на участък "Изток“ и дежурни автопатрули го засекли и задържали. Полицаите открили и иззели ножа, с който е извършил нападението над възрастната жертва, както и други вещи свързващи го с престъплението. Работата по случая продължава под надзора на прокуратурата.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).