27 години от един от най-големите абсурди в новата българска история

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
10:00 / 11.09.2022
226599
На днешния ден се навършват 27 години от най-големия резил в историята на Русе – деня, когато фалшива новина за пристигане на извънземни събра хиляди на летище Щръклево, предава ТВН.

Годината е 1995, денят – 11 септември, ден, който можеше да влезе в историята на човечеството с невиждано дотогава събитие… Да, ама не… , както казваше един колега…

Няколко хиляди души очакваха на летището край русенското село Щръклево да посрещнат височайши гости от друга планета. Контактьорки, облечени в бледорозово, уверяваха, че имат връзка с извънземните, които ще кацнат в 11:00 часа. За улеснение на посрещачите дамите държаха в ръце портрети на някои от извънземните лидери, нарисувани с молив.

Двете "контактьорки“ – Здравка Крумова и Радка Трифонова подлудявaт града със съобщението, че на летището в с. Щръклево край града ще се приземи космическият планерис (кораб) на маните от Република Вестуми, планета Криси, съзвездие Цефей. Информацията за пристигането е предоставена и разпространена от медиите двадесетина дни по-рано.

Няма друг случай в българската история на такова мащабно и организирано посрещане на извънземни гости! На "тенекията“ се хванаха няколко хиляди души – някои искрено вярващи в пристигането на извънземните, други – с известна доза съмнение, трети – за "сеира“. Факт е обаче, че пред летището се събират толкова посрещачи, колкото и Тодор Живков не винаги събира. Пространството пред сградата на аерогарата приличаше на панаир, с неизменните кебапчета и бира, семкаджии, сергии с пр. Няколко десетки служители на МВР охраняват събитието…

Всички чакат кораба, но така и нищо не се показва от небето. Инициаторките на посрещането обаче запазват самообладание и обявяват на множеството, че извънземните са се уплашили от вниманието. След три часа чакане, с полицейска охрана контактьорките се измъкват от района.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).