Легендарен бейзболен треньор също е загинал с Кобе Брайънт

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:56 / 27.01.2020
3040
Един от най-успешните бейзболни треньори на колежанско ниво в САЩ – Джон Алтобели, е сред жертвите на трагичната авиокатастрофа, в която загина баскетболната легенда Кобе Брайънт. 56-годишният наставник на Ориндж Каунти Колидж Пайрът Атлетикс е бил на борда на разбилия се хеликоптер заедно със съпругата си Кери и 13-годишната си дъщеря Алиса, които също не са оцелели.

Тримата са пътували заедно с Брайънт и неговата дъщеря Джиана за участие на двете момичета в девически баскетболен мач. Тийнейджърките са били съотборнички в детския тим на Лос Анджелис Лейди Мамбас. На борда е имало още поне четирима души, когато машината се е разбила край Калабасас, Калифорния, в неделя сутринта местно време.

Алтобели, познат в бейзболните среди като Коуч Алто, беше треньор на ОКК от 27 години. Под негово ръководство "пиратите" стигнаха до четири щатски титли (2009, 2014, 2015, 2019), като тимът трябва да започне защитата на тази от миналия сезон тази седмица, съобщава Спортал. Първият мач на отбора от новото колежанско първенство е насрочен за утре (28 януари).

"Момчетата искат да играят в памет на Алто – обяви досегашният асистент на треньора Нейт Джонсън, който ще води Пайрът Атлетикс занапред. – Джон сега сякаш е леко засенчен от Кобе. Но той самият беше своеобразен Кобе в света на колежанския бейзбол."


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 28
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).