Фурор на гимнастички от "Тракия" в държавното първенство

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
12:16 / 26.11.2019
6989
Състезателките на "Тракия" (Пловдив) направиха фурор в държавното първенство по художествена гимнастика, категория "Б", което приключи в София. От общо 4 възможни абсолютни отборни титли, пловдивчанки спечелиха 3. Освен това момичетата от клуба, които са и възпитанички на спортното училище "Васил Левски" в Пловдив, заслужиха общо 14 медала в шампионата, при огромна конкуренция от цялата страна.

Ето какво още съобщиха от СКХГ "Тракия" за приключилото държавно първенство:

Първия ден започнахме с девойки старша възраст, където шампионка в многобоя стана Варвара Кузягина! Тя спечели златото и на лента, сребро на топка и златния медал в отборната надпревара, заедно със съотборничката си Сияна Стоянова. Сияна се класира 6-та в многобоя и спечели бронз на топка.

Вторият ни отбор: Гинка Иванова, Мариела Чалъкова и Алекса Маринова се класира на 6-то място в надпреварата и така и двата ни отбора се наредиха сред първите 8!Гинка Иванова завърши на 17то място в многобоя.

През втория ден продължихме с надпреварата при жените, където отборът ни: Лилия Тунева и Десислава Игнатова също спечелиха отборната надпревара и златните медали! В индивидуалния многобой Лили завърши на 3-то място, а Деси на 5-то! Поздравления за нашите големи момичета, които са студентки втори курс и вече упражняват треньорската професия!

Третия ден продължихме с най-малките девойки до 10 години. Пламена Дребчева и Михаела Варева се класираха на 7-мо място отборно. Плами завърши 21-ва в многобоя и 8-ма на без уред. Миша зае 23-то място.

Вторият ни отбор: Мария Тодорова, Симона Романска, Симона Гюлфиданова и Биляна Петкова изиграха по едно съчетание и се класираха на 25то място отборно.

И така вече стигнахме до четвъртия ден и надпреварата при девойките младша възраст. Където Магдалена Петкова и Алегра Чеперигова също спечелиха златните медали в отборното състезание!

Маги стана вицешампионка в индивидуалния многобой както и на без уред и 3-та на въже.

Вторият ни отбор - Ива Панчева и Деа Делчева се класираха 5ти. И отново двата ни отбора бяха сред най-добрите 8!

Тук интересното беше, че в индивидуалната надпревара Ива Панчева се класира 6-та, Алегра Чеперигова 8-ма и така и трите ни момичета бяха сред най-добрите 8! Деа Делчева също направи силен многобой, но по регламент се класират само 3 момичета от клуб.

Доволни, щастливи и горди приключихме с последното държавно първенство за тази година. Поздравления за целия голям и задружен треньорски екип и всички допринесли за успехите на децата ни!

Благодарим за снимките на Анна Недкова!


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 24
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).