Грозно! Съдиите пак подпряха Русия, ансамбълът на България с бронз на световното

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
18:02 / 21.09.2019
3241
Българският ансамбъл по художествена гимнастика успя да запази мястото си на почетната стълбичка, след като извоюва бронзовия медал на световното първенство в Баку (Азербайджан). Момичетата на Весела Димитрова в състав Симона Дянкова, Лаура Траатс, Стефани Кириякова, Мадлен Радуканова и Ерика Зафирова изиграха стабилно съчетанията си с 3 обръча и 2 чифта бухалки, както и с 5 топки и грабнаха отличието в многобоя с общ резултат от 58,000 т. (28,800 т. за първото и 29,200 т. за топките).

Така нашите грации защитиха бронза си от миналата година, когато записаха същото класиране на Световното първенство в София.

Българките играха в по-неблагоприятния първи поток, а повечето от останалите им конкуренти като Русия, Италия и Беларус бяха във втората група. Въпреки това нашите показаха завидна психика и не допуснаха груба грешка в нито една от композициите си.

За съжаление обаче съдиите отново се превърнаха в главните действащи лица, след като демонстрираха пристрастие и дадоха златния медал на Русия. Сборная допусна доста грешки в съчетанието с обръчи и бухалки, но въпреки това получи оценка с едва една десета по-малко от българките - 28,700 т.

Второто съчетание на рускините с 5 топки пък бе пълен хаос, гонене на уреда и други грешки, но това не попречи на реферите да им дадат безпрецедентната оценка от 30,000 т. и да ги направят световни шампионки със сбор от 58,700 т.

Със сребърен медал пък остана тимът на Япония, който също като България игра стабилно и получи малко по-високи оценки от ансамбъла ни, за да събере сбор от 58,200 т.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 24
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).