Тереза Маринова взе участие в спортен празник в първомайско училище

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:25 / 30.04.2019
1023
В НУ "Христо Ботев“ в Първомай се проведе днес специален спортен празник. Като посланик на проекта, целящ да спомогне за изграждане на навици за балансирано хранене и активен начин на живот, Тереза Маринова прие емоционалната покана, отправена от първомайското училище. Олимпийският шампион организира за децата един ден, изпълнен с усмивки, спорт и балансирано хранене.

“Изключително щастливи сме, че се включихме в тази програма. Проектът ни подари незабравими емоции и децата искрено споделят, че се хранят по-добре“, каза Радослава Ставрева, директор на училището.

Децата от 1-ви до 4-ти клас бяха разделени на отбори и се състезаваха във висок скок, щафетни игри, хвърляне на копие и бягане с препятствия.

"Изключително важно е децата да се движат и да спортуват. Наше задължение като родители, учители и треньори и да намерим правилния начин да ги мотивираме. Днес всяка една активност бе съобразена с възрастта на децата и ги накара да се движат, докато се забавляват. Вярвам, че именно чрез играта децата се запалват по спорта и го превръщат в част от ежедневието си“, сподели Тереза Маринова.

След спортния ден училището организира специален конкурс за балансирано хранене с участието на специалисти в областта, които да оценят приготвените храни. Всеки ученик заедно със своите родители приготви нещо вкусно и здравословно за своите съученици.

"Този вид мероприятия наистина оказват влияние върху децата ни и ги карат не само да се движат, но и да се хранят по-добре“, сподели Христо Стоянов, родител на едно от децата, участващи в Програмата.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 19


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).