Мария Петрова ще бъде посланик на световното по художествена гимнастика в София

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:31 / 26.03.2018
5633
Трикратната световна шампионка Мария Петрова ще бъде посланик на Международната федерация по гимнастика (FIG) на световното първенство, което ще се проведе от 10 до 16 септември в София.

"Тази икона на българската художествена гимнастика е част от елитната група гимнастички, който са спечелили три световни титли в индивидуалния многобой. От 1993 до 1995 година Петрова е кралица на международната сцена, с общо девет световни титли, включително пет на отделните уреди и една отборно", се казва в официалното съобщение на FIG.

Международната федерация по гимнастика избра 9 легендарни шампиони, които ще бъдат посланици на световните първенства през 2018 година във всички гимнастически дисциплини - спортна гимнастика, художествена гимнастика, батут, акробатика и аеробика. На останалите четири шампионата са избрани по двама посланици.

"Ние сме щастливи, че тези големи имена, които по свой начин са сътворили история в своята дисциплина и са повлияли за развитието на спорта си, се съгласиха да станат посланици", каза президентът на световната централа Моринари Ватанабе.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 5


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).