ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Общество
Политика
Дясната подкрепа за Тотев - като захарен памук
Автор: Любомир Минчев 13:15 / 02.11.2015Коментари (15)10275
© Plovdiv24.bg
Малко остана Пловдив да се подхлъзне по обявената между двата тура подкрепа за Иван Тотев от десните формации. Градът увисна на процент и половина от връщане във времето на безвремието. Това не се случи, но остават изводите.

Десните формации дадоха подкрепата си, но тя беше като захарен памук - лапнеш нещо, глътнеш нищо. Подвеждаща и коварна подкрепа, което си личеше още по нейното формулиране. Десните лидери говореха за европейски път на развитие, от който Пловдив не бива да се отклонява. Затова да гласуваме за дясното, за десния кандидат, призоваха те. Но старателно избягваха да споменат името на Иван Тотев, сякаш това щеше да ги комрометира. И оставиха избирателите да определят десния кандидат, като удобно се измъкнаха. Това само направи провалът им на първи тур още по-голям и шумен.

Най-директната и ясна подкрепа дойде единствено от "Кауза Пловдив" - с ясни и точни ангажименти, с предложения за управленски политики.

Два дни преди вота написах, че подкрепа от десните формации е опасна и твърде рискована. Особено поднесена по този некоректен начин - абе ние сме от Ветрилото, но можем и да не бъдем, ако трябва. След като година обясняваха колко е лош Тотев, как така между двата тура го припознаха, макар и с половин уста, за точния човек. Защото реална бе угрозата да останат извън управляващото мнозинство. След провала им на първи тур това беше ужасна перспектива. Побързаха да се пазарят за властта, но нищо не направиха за нея. Гласуването в неделя е доказателството.

Подкрепата на уж десните формации само даде повод на Славчо Атанасов да говори за нови партийни схеми и задкулисие от партийно ветрило, което се изправя срещу него. Гласуването обаче показа, че Иван Тотев е събрал на втори тур почти толкова гласове, колкото и на първи. Това означава, че господин Атанасов е загубил от ГЕРБ, а не от въображаемата дясна коалиция, която замалко да му поднесе града на тепсия. Той самият беше подкрепен от мощен ляв вот, който ясно нарисува фасона му на ляв кандидат - първи и единствен избор на Георги Гергов.

Първите думи на Иван Тотев след победата - че ГЕРБ поема цялата отговорност за управлението на общината, са отговор на дясната подкрепа, която получи. Колкото и да се опитва да балансира в новия Общински съвет, Тотев трябва да втвърди тона към някои от "приятелите" вдясно. Те го подложиха на приятелски огън и се надяваха, че така могат да задоволят личните си амбиции. Те май нямат и друга амбиция, освен да оправдаят провала си. Бяха готови дори да жертват Пловдив.



Още по темата: общо новини по темата: 892
10.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
15.10.2019 »
предишна страница [ 1/149 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Симпатизанти на Здравко Димитров ме караха да гласувам за Главчо.Мизерници недоклатени.
+3
 
 
Кой пък каза, че формациите дето се обявиха за Тотев са десни? Те самите ли? Колкото и на лявата формация кандидат кмета милионер е ляв, толкова и въпросните формации са десни. Всички те са от партията на търговците - кой колко или какво ще даде.
+2
 
 
На калпава ракета космоса и е крив... не, че нещо ама 50% НЕодобрение от страна на гласуващите трябва да ви говори нещо...не, че и слаФчу става за нещо, ама хайде да се поогледаме първо къде се намираме и след това да търсим ДРУГИ виновни за неуспехите, м!
+13
 
 
Коментара е без коментар.Дано онези "подкрепящи" да го прочетат. Търся точната дума...съжалявам за цензурния избор но най добре мога да изразя отношението си към тях с....к..у..р...ви.Да...в политиката са не по долни от онези дето предлагат телата си.Онази дето я е срам от първото си име, пери се с титлите си по право и с галеното си Дани. Тя не назова десния кандидат...явно я е срам!В Общ.съвет обаче ще иска да глозга кокал с помиярите си. Здравко...типична мастия.Те му дадоха областен кокал..той поиска Кметски,явно искаше и от Гергов да глозга. Славчо...уж патриотичен елемент,пък к...ски постъпи още в първия си мандат като пристана на Гергов.Тази любов не го пусна в първия му опит след неуспешния му мандат.Един път излъга к...ски електората на ГЕРБ ,който го избра и се извъртя,следващия път изгуби от кандидата на ГЕРБ минимално.С цялата си наглост,трети път се върна,втори път изгуби пак срещу същия кмет.В Пловдив изборите бяха най долни,най мръсни и подли бяха всичките от ветрилото.Чест му прави на Тотев ,че си траеше,не им влизаше в плювните и лъжите.Какъвто и да е,не се хвана с К...у...р...ви. Забравих още една...Криводзурлестата Пръмова,тя пък е най голямата...от Брюксел до София,всички ги овърша само да е във властта!. Така ,че как да прокопсаш в политически избор без балотаж,сред такива к...ви.Хората са го казали...със стари к..ви,нов бардак няма как да стане!
+14
 
 
Маските паднаха, лицемерието на РБ е пословично. С половин уста да казваш, че подкрепяш дясния кандидат, а на събранията с актива да агитираш в полза на Славчо си е висша форма на лицемерие и на морален педерастлък. На двуличниците трябва да им се показва мястото, а то не е в управлението на Пловдив.
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
+12
 
 
каква дясна подкрепа като "реформаторите" открито заявиха, че застават зад Тотев, а на всичките си събрания говореха да се подкрепя Славчо
-2
 
 
Не ми е много ясно кое в България е дясно, който вдига данъците, или който ги сваля? Защото в Европа дясните свалят данъци, левите вдигат данъци . В Пловдив как е, че не ми е много ясно ?
+9
 
 
Толкова може да им се вярва и за обявената подкрепа в ОС. Очаквам циркове като в по-миналият общински съвет. И от Каназирева и от РъБъ-вете
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждат кръгово кръстовище на Кукленско шосе
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: