ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Общество
Политика
Победата на Гергов – една дълго чакана свобода
Автор: Любомир Минчев 20:02 / 30.08.2015Коментари (12)9963
© Plovdiv24.bg
С победата на Георги Гергов някои хора получиха свободата си. Общинският съветник Тодор Кръстев точно така описа края на едно мъчително решение на червените в Пловдив.

"Свобода..." написа Кръстев на Фейсбук страницата си. Трудно е да се определи вдъхновение ли има в това кратко послание, или и е пронизано от тъга. За всеки случай то е илюстрирано с песента "Либерта" на Ал Бано и Ромина.

Предполага се, че Кръстев изпитва облекчение - няма да бъде важна част от разгрома през октомври , като се отказа от участие в листата за общински съветници. Това ли наистина изпитват онези от червените, които няма да бъдат в челните редици на предизборната битка. Предполага се, тъй като решението на градската конференция изглежда изумително - Гергов ли е най-достойният , който трябва да е лицето на партията в Пловдив. Има логика градският лидер да поведе битката. Няма логика социалистите в града непрекъснато да ругаят Гергов, че е съсипал партията в града, а да бъде знамето й на местните избори.

Тогава какво се случи? Сбъдна се мрачната прогноза, че Гергов може и да не се откаже от кметската номинация. Делегатите на партийната конференция се съгласиха с това решение. Или те и останалите номинирани кандидати бяха доста страхливи,или вкара ха Гергов в капана, който ще реши голяма част от проблемите на партията в Пловдив.

Да приемем, че номинацията на Гергов, подкрепена и от личната му амбиция, е разчистване на сметки. Тогава това е едно смело решение на пловдивските социалисти, които с цената на още една изгубена битка ще получат свободата си. Намекът на Тодор Кръстев не е случаен, той вече е свободен. Ако всички червени активисти искат свободата си, ще я получат. Нормално е БСП в Пловдив да има нов лидер наесен след като преброят бюлетините.

Ако това е доста конспиративна теория и няма нищо общо с истината, поне трябва да сме наясно с достойнството на хората, взели това решение. Те ще твърдят до дупка, че имат достойнство и са гласували за доброто на партията, макар да знаят, че подобни приказки преди избори нямат никаква стойност. Те сигурно се надяват, че за достойнството им ще се говори повече след изборите.
Защо самият Гергов е взел това решение? Да се види в крайна сметка политическата му тежест, по израза на Спас Гърневски. Да изпълзят още веднъж сенките от миналото, по израза на Дани Каназирева. Има нужда от публичните ресурси на този град, защото без тях бизнесът му нищо не струва, допълва Гърневски. Но колко още от ресурсите иска да заграби, ще пита избирателят.

Гергов е наясно с репутацията си. Тя не му позволява да вземе това решение, но го взе. Сега е изправен пред политическа пропаст и пропадането в нея е неизбежно. Той е достатъчно циничен да ни каже: "Аз не съм такъв, за какъвто ме мислете". Доста от червените активисти разправят същото. Те не искат свободата си, защото не им трябва.

Освен всичко друго - корпоративни интереси, около които ще се води битката за овладяване на Общинския съвет, кандидатурата на Гергов дава и огромен шанс на Пловдив да бъде разбит модела на ветрилото. Той излиза с лицето си, за да не бъде обвиняван, че се крие зад ветрилото и това е идеална възможност за край на модела. Свобода!



Още по темата: общо новини по темата: 892
10.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
15.10.2019 »
предишна страница [ 1/149 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Всъшност Гергов придоби най-големите си активи не с помоща на червени правителства, а на т.нар. "десни". По времето на Костов приватизира половината от Стария град, хотел България и Ленинград, по времето на Симеон взе Слънчев ден и ЦУМ, Панаира и другата половина от Стария град му подари "синия" кмет Иван Чомаков. Освен заканите за "ревизия" на разните сделки в Пловдив от Боко и намесника му в Пловдив мамин Ваньо нищо друго не се чу, напротив Гергов както се казва расте и дебелее. Това са ви "десните" управляващи скъпи пловдивчани. Мамин Ваньо просто е от другата групировка, която не успя по времето на Костича да стане олигархия, а само част от локалния "бизнес елит", но бързичко наваксва след като се отърка пак във властта.
+2
 
 
Като се замисли човек ....? Гергов е най-доброто предложение за Кмет на Пловдив, поради следните причини М 1. Официално не е крадец / всички активи и пасиви на Панаира, къщи в Стария град , други имоти са минали през БЪЛГАРСКИ СЪД /, за разлика от имотите на Иван Тотев, строеж на хотели и т.н. , за които тепърва ще трябва да се обяснява. 2. Гергов е диалогичен, може да работи и със сини и червени / даже някога е бил член на СДС / , приятел е на Бойко Борисов. 3. На практика при негово управление , Пловдив няма да страда от блокада от София - еднакво добре работи и с леви и десни правителства / разбирай-плаща си добре / , от това градът ни само ще спечели ! 4. Има усет към бизнес - доказал го е , сам, от нищото е изградил ИМПЕРИЯ / да не се бърка с хотел Империал ! / 5. На пук на тъпите шопи, СОБСТВЕНИК Е НА тяхна култова сграда-ЦУМ !!! 6. По причина, че е ляв играч, може и да отпусне малко гювеч / по лява традиция / за по-бедните граждани на града ни - по-ниски такси за дет. градини , ясли , кухни за бедни и т.н. Просто Кмет мечта за всеки ГРАД !
+7
 
 
Егати наглия комунистически цървул...
+17
 
 
Пловдивчани, ако не искате повече животът ви и този на вашите деца и внуци да бъде задушаван от комунистическата зараза - ГЛАСУВАЙТЕ!! Ако си мислите, че няма за кого, то гласувайте ПРОТИВ тях, но гласувайте! Защото ако не го направите, управата на Пловдив ще бъде избрана от цигани, неграмотни и принудени да гласуват за някого отчаяни хорица, срещу едно или две безплатни кебапчета. ГЛАСУВАЙТЕ!!! ПО СЪВЕСТ! Нека покажем на Гергов и себеподобните му, че мястото им не е нито в кметството на Пловдив, нито на която и да е позиция даваща власт и възможности. Нека им покажем, че мястото им е само едно - в миналото!
-8
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
Удвояват околовръстното на Пловдив
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: