Ръководство и фенове на Локо, заедно с Общината, обсъдиха строителството на Бесика

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (57)
20:56 / 07.10.2013
9094
Ръководство и фенове на Локомотив, заедно с Общината, обсъдиха строителството на "Трибуна Бесика". Това стана на среща в Дома на техниката за изясняване на положението със строежа на Бесика, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

На срещата присъстваха архитектът на трибуната Никола Балджиев, зам.-кметът Георги Титюков, административния директор на Локо Атанас Узунов и представители на ПФК Локомотив Пловдив.

Пръв думата за дискусията взе архитекта, които набързо разкри каква сума е необходима за построяването: "Цената на цялото строителство по проекта е 4 780 000 лв с ДДС. То включва трибуна за 4000 души, зала за 1000 души, и две сгради за музей и фен-магазин. Тази цена бе разделена на 2 етапа, за да може да се стигне до строителство. Първия етап включва трибуна, фен-магазин и музей. Този етап струва 2 280 000 лв. Втория етап включва зала и струва 2 500 000 лева".

"Това което можем да направим е да прехвърлим строежа на фен-магазина и музея към втория етап. Това ще доведе от освобождаване на първия етап с 600 000 лева или той ще излезе 1 680 000 лв. Ако се откажем от панелите за козирка и ги заменим с обикновенна ламарина, ще бутнем цената с още 60 000 лева. Така цената на трибуна и козирка ще излезе около 1 620 000 лева с ДДС. Стигнахме до предложение да разделим трибуната и козирката на два отделни етапа. Тогава трибуна с тоалетни и седалки ще струва 1 160 000 лева, а козирката отделно ще струва 460 000 лева. Това са цифрите, които можем да ви представим. Тези суми няма как да станат по-малки", обобщи Никола Балджиев пред феновете, които бяха изпълнили залата до краен предел. 

Зам.-кметът Георги Титюков ракзри пред феновете, че до този момент в Общината не са преведени никакви пари от Веселин Марешки, който трябва да преведе средствата по банкова сметка на Общината.

"Ние не можем да започнем строителство и да пуснем конкурс за изпълнители без да разполагаме със сумата обещана от Марешки. Общината има готовност да започне с изграждането на трибуната, но парите спират в момента започването на строителството", коментира Титюков.

Административния директор на Локомотив Атанас Узунов разкри пред всички, че е провел разговор с кмета на града Иван Тотев, който му е обещал, че ако Веселин Марешки преведе средствата строителството за "Трибуна Бесика" ще започне.

В крайна сметка ръководство и фенове на Локо, заедно с Общината се разбраха да поискат обещаното от Веселин Марешки за "Трибуна "Бесика". Както е известно бившия благодетел на "черно-белите" обеща да отпусне 960 000 лева за построяването на трибуната, но до този момент аптекарсия бос не е изпълнел обещанието, което забавя построяването на Бесика.

 



Виж коментарите (57)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).