ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев остава в играта след драма и обрат над Етър на "Беркут"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:48 / 21.04.2012Коментари (161)29763
Ботев Пловдив остана в играта за място в елита, след драматични 90 минути на стадион "Беркут" в с. Брестник. Възпитаниците на Костадин Видолов победиха лидера на Източната "Б" група Етър с 3:1 в мач изпълнен с много искри на терена и трибуните, както и три червени картона, и дузпа за "болярите".

Гостите първи откриха резултата чрез Господинов от дузпа, но "жълто-черните" се мобилизираха през втората част и обърнаха мача с голове на Александър Александров (58', 65') и Петър Атанасов (71').

Иначе мача мина под диктовката на "жълто-черните" през по-голямата част от срещата. Йордан Христов бе най-близо до гол за домакините през първите 30 минути. Крилото на пловдивчани на два пъти имаше възможност да разпечата стража на "болярите" Цанков, но той на два пъти с вещина парира ударите на Даната.

И както често се случва във футбола, като не вкараш ще ти вкарат, така и стана на стадион "Беркут". При първата по-опасна атака Етър достигна до гол.  В 33-ата минута играч на гостите получи пас зад отбраната на Ботев Пд, домакините спряха да играят и претендираха за засада, но съдията не вдигна такава и играч на гостите нахлу в пеналта отдясно, след което центрира към свой съотборник, който шутира от 5-6 метра, но Емил Аргиров изби от голлинията с ръка. Реферът показа червен картон на бранителя и даде дузпа за "виолетовите". Зад топката застана Господинов и не сгреши за 0:1.

След гола и червения картон публиката на "жълто-черните" избухна срещу съдията, който според тях не вдигна засада и заради червения картон на Аргиров, като претендираха, че защитника е играл с тяло, а не с ръка. Бултрасите започнаха да хвърлят седалки, бутилки и каквото им падне по рефера Таско Тасков, а това накара съдията да прекъсне мача за известно време. Минути преди края на първото полувреме Тасков реши да се реваншира пред домакините и показа червен картон на Русков от състава на Етър.

След почивката "канарчетата" се мобилизираха и с подкрепата на публиката успяха да обърнат "болярите". В 53-ата минута Димо Атанасов получи пас зад отбраната на етърци, но бе фаулиран от Ивайло Русев и Таско Тасков без да се замисля показа втори червен картон на гостите. Това още повече мотивира домакините и само минута по-късно те вече възстановиха равенството. Капитанът на пловдивчани Александър Александров вкара много красив гол от фаул с бомбастичен изстрел за 1:1. Само пет минути по-късно Ботев направи пълен обрат. Кривия получи пас в коридор и мушна технично покрай вратаря за 2:1.

В 70-ата минута резервата Петър Атанасов уби интригата в мача с трети гол във вратата на Етър. Крилото на "канарчетата" с фамозен прехвърлящ удар фиксира крайното 3:1 за Ботев Пловдив. До края на мача Ботев Пд можеше да направи резултата по убедителен, но Цанков парира удари на Атанас Курдов и Петър Атанасов.

Още по темата: общо новини по темата: 33
25.04.2012
24.04.2012
23.04.2012
21.04.2012
21.04.2012
21.04.2012
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на mcray
премахни филтъра

+21
 
 
Настана време разделно за пловдивския футбол! Изкуственото лансиране на единия и смачкване на другия пловдивски клуб от БФС и други сили от столицата имащи за цел да на направят София футболна столица е пред провал! Въпреки напрежението м/у Ботев и Локомотив, усещам и неистова подкрепа към срещуположния лагер, подобно на събитията в Катуница! Ние желаем "А" група, а те "Купата на България"! от 16 до 19 май, около Бургас морето ще заври от нашествието на пловдивчани! Успех и на двата отбора! Да бъдем единни, както знаем от историята на Пловдив, съединението, прави силата!!! Само Ботев!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Душан Керкез след мача със Славия: Всички говорят за ЦСКА!
Преди мача на сезона: Ботев загуби от Славия на "Колежа"
Много специален мач за капитана на Ботев днес
Ботев следи млад нападател от Хърватия
Артур Платек: Аз доведох Попов и Конте, целта е да сме шампиони
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: