Стефка Костадинова: Отказах да бъда избрана за евродепутат

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:16 / 19.10.2007
1103
"Спортната ми кариера беше много късметлийска", призна световната рекордьорка в скока на височина и председател на БОК Стефка Костадинова пред бТВ.

Нейният световен рекорд от 209 см остава неподобрен вече 20 години. "Рекордът ми е уникален, защото беше поставен на световно първенство. Като казвам късметлийска, имам предвид, че имаше и други много талантливи български спортисти, които обаче не успяха да се реализират. Бях втора в класирането от началото и почти до края.

Едва като преодолях 206 см от втори опит, излязох начело и после преодолях рекордните 209 см", допълни пловдивчанката. Тя смята олимпийската си титла от Атланта 1996 за "каймак" в спортната си кариера, защото мнозина световни шампиони имали малшанс да пропуснат олимпийското злато. "Много е важно е с какъв екип работиш. Треньор ми беше Ники Петров, който бе оценен от журналистите и стана №3 между треньорите на века", припомни Стефка Костадинова.

Тя е щастлива, че през последните години има момичета, които опитват да подобрят световния й рекорд. Сигурна е, че това ще направи хърватката Бланка Влашич, която е изключително талантлива. "Аз не мога да бъда полезна другаде извън спортната среда - в Министерството на икономиката например. Имах предложения от две много силни партии за избираемо място в изборите за евродепутати.

Отказах обаче. Не мога да лъжа хората и да изпълнявам заповеди. Спортът е надпартиен. Туризмът и спортът са двата отрасла, които носят имидж на България. Трябва да имаме повече самочувствие в спорта. Ако имахме министър на спорта, той всеки четвъртък щеше да бъде в Министерския съвет", заключи "най-високата дама в спорта", която неотдавна бе избрана за първи вицепрезидент на Комисията на спортистите към МОК.



Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 27


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).