ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Политически
Общество
Камбуров е кошмарът на Ботев
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:45 / 01.10.2007Коментари (0)5107
© plovdiv24.com
Когато се завърна повторно на Лаута в началото на сезона, Мартин Камбуров не бе играл официален мач близо седем месеца. Освен това бившият голмайстор на "А" група преболедува и хепатит. Болестта го връхлетя в началния му период в дубайския Ал Ахли.

Нищо чудно, че много хора побързаха да отпишат 26-годишният нападател от големия футбол. Мартин обаче категорично опроверга подобни прогнози и влезе във форма за уникално кратък период. Камбуров вкара първия си гол за Локо за сезон срещу Черно море. Изригна истински обаче в дербито срещу родния Ботев.

Впрочем Камбуров винаги е отбелязвал, че головете срещу родния клуб винаги са го радвали най-много. Така беше и в съботния следобед на стадиона в кв. "Лаута", когато нападателят бързо притича към агитката на Ботев и им даде знак с пръст на уста да замълчат. Камбуров има много да си връща на жълто-черните, тъй като преди години кариерата му беше пред провал.

Футболистът отказа да подпише нов договор с Ботев, след което отиде да тренира в плевенския Спартак при Вили Вуцов. В същото време обаче президентът Димитър Христолов имаше претенции към Камбуров. Нападателят бе принуден да не играе футбол цели шест месеца, докато не изтече договорът му с родния клуб. Оттогава Мартин е в открита вражда със собственика на Ботев. Иначе, ако не беше станал футболист, Камбуров сигурно щеше да стане колоездач.

Родителите на родения в Свиленград талант имали намерението да го запишат да тренира в местния клуб. Малчуганът отказва категорично, защото желанието му е да рита топката. Той се премества да учи в Пловдив и се захваща сравнително късно с футбола в школата на Ботев. Оттам нататък кариерата върви нагоре, като Мартин стигна и до няколко мача с националния отбор.

През лятото Камбуров беше пред подписване на договор с турския Анкрагюджю. В последния момент ръководството на клуба обаче промени финансовите условия по неговия договор. Това стана 24 часа след като Мартин бе направил пълни медицински изследвания, а медиите го обявиха за сигурно ново попълнение. Напускането на Камбуров в Ал Ахли (Дубай) се свързва и със смяната на президента на местния клуб. "Шефът, който ме привлече тогава от Локомотив и държеше много на мен, го смениха. Новият президент открито ми каза, че няма да разчитат на мен. Тъй като съм само на 26 години, не смятах да стоя в Дубай и само да взимам пари, без да играя. Мисля, че все още мога да напредна в кариерата", обяснява любимецът на агитката от Лаута.

Той бе твърде саркастичен към футболистите на Ботев след края на дербито в събота. "Не смятам, че Ботев са ни изненадали с нещо. Обикновено те толкова си могат, но досега ние по-скоро нямахме късмет, за да реализираме всичките си положения. Даже ми стана интересно, когато чух техният президент да казва, че в последните десет години само странични фактори са били причината Ботев да няма успех над нас. Видяхте, че сега май нямаше странични фактори", каза Мартин.

Той не приема обвиненията от лагера на Ботев, че е контузил нарочно вратаря Лилчо Арсов. За доказателство Камбуров е готов да покаже крака си, който целият е в синини от защитниците на жълто-черните.

Въпреки еуфорията от последния мач бившият голмайстор на "А" група признава, че все още не е достигнал до истинските си възможности. "Започнах малко по-късно, но смятам, че след една-две седмици всичко вече ще е наред", признава Камбуров. Информацията е на вестник "7 дни спорт".



Още по темата: общо новини по темата: 49
02.10.2007 »
01.10.2007 »
01.10.2007 »
01.10.2007 »
01.10.2007 »
30.09.2007 »
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: