Закриха мъжкия баскетбол в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
18:04 / 11.06.2007
4869
Мъжкият баскетболен клуб "Академик" прекратява дейността си като клуб. Това заяви днес неговият президент Здравко Димитров. Той допълни, че основната причина е липсата на зала, в която да тренират състезателите.

"Това е поредният спорт в Пловдив, който се закрива. За да се стигне до тази ситуация, вина има Община Пловдив, която от доста време нищо не прави, за сметка на обещания и на празни приказки. Като се има предвид общината, директно това се отнася към кметът на града Иван Чомаков, както и на спортният отдел към институцията. Те дадоха права на нелегитимният клуб "Академик" да стопанисва зала "Академик", която е започнала да се разпродава. Искат ни наем от 600 лева на месец, както от клуба, така и от ПУ "Паисий Хилендарски", който стопанисва сградата повече от 30 години.

300 състезатели остават на улицата, 8 треньори без работа.

"Съдия изпълнител е посетил миналата седмица обекта и ни е разпоредил в срок от един месец да освободим залата. На какво прилича това", добави с възмущение Димитров.

Той излезе с предложение да se направи мораториум на кмета, докато е на власт да не прави нищо. На срещата присъстваха общинските съветници Димитър Костов, Камен Шишманов и Любен Апостолов.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 17
Днес: 6
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).