Вратарят Кирил Акалски се завърна на Лаута, но с фланелката на сините

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
16:58 / 06.09.2010
4506
Локомотив записа ценна точка при юношите старша възраст, но това не ги отмести на предпоследното място във временното класиране в първенството на елитна юношестка група. Все пак равенството дойде срещу Левски (София), като любопитното е, че след кратко отсъствие на Лаута се завърна футболистът на Локомотив за 2009-та година Кирил Акалски. Уви, вчера той пази вратата на "сините". 

Срещата остави смесени чувства относно кой от двата отбора заслужаваше победата, може би равенството бе и най-точният резултат. В първите минути столичани пропуснаха на два пъти чрез Тодор Чаварски, като веднъж стреля покрай вратата, а след това изпробва рефлекса и на Ферди Мюмюнов. Момчетата на Минчо Минчев отговориха с удар на капитана Ивайло Герджиков, но Акалски се справи. Малко по-късно отново Герджиков центрира остро от фаул в наказателното поле, а Свилен Щерев не сполучи с глава от трудна позиция. 

След почивката гостите отново започнаха по-добре, като този път без шанс пред гола бе Стоян Кадифчин, а вратарят Мюмюнов отново веднъж спаси вратата си. В 64-ата минута резервата Милен Алексиев се пребори за топката и организира скоростна контраатака, като изведе Аян Садъков-младши сам срещу Акалски. 17-годишният син на "черно-бялата" легенда хладнокръвно стреля в мрежата и изведе своите напред. В 73-ата минута също влезлият на смяна Атанас Стоянов действа недомислено и при поредната контра, при която локомотивците останаха трима срещу един, халфът се полакоми и стреля, вместо да търси голова асистенция. Втори гол в мрежата на Левски със сигурност щеше да направи задачата им непосилна. В отговор последва мобилизация в редиците им, като в герой за своите се превърна Атанас Савов, който на два пъти застана на пътя на топката и я изчисти от самата голлиния. Все пак в 84-ата минута Асен Георгиев бе най-съобразителен и след кратко разбъркване в наказателното ни поле стреля около дъгата и сполучи за крайното 1:1.

Междувременно двете юношески формации на "черно-белия" клуб, които взеха участие на турнира "Петър Боянов" в морския курорт Албена се класираха на шестите позиции в генералното класиране. В последният си мач възпитаниците на Стойчо Драмов паднаха 0:2 от Шумен, а рано тази сутрин година по-малките деца на Владислав Януш паднаха от Пирин след изпълнение на дузпи. В редовното време двата отбора фиксираха 0:0.



Източник: Lportala.net


Виж коментарите (5)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).