ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев победи Раковски с 6:0 като гост за Купата на България
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:17 / 01.09.2010Коментари (210)23740
Ботев победи с 6:0 за Купата на България тима на Раковски като гост в едноименния град, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Срещата бе наблюдавана от голямо количество фенове на Ботев, които изпълниха почти целия стадион.

"Канарчетата" бяха по-активният отбор в двубоя, като владееха топката през повечето време, но за цялото първо полувреме създадоха едва 3-4 чисти голови ситуации. На няколко пъти добри възможности пропусна Атанас Курдов. Резултатът все пак откри Димитър Байрев малко преди края на полувремето. Малко по-рано напук на всякаква логика Раковски можеха да поведат след фрапантна грешка на вратаря Илия Николов, който пусна топката в краката на противников нападател, който обаче на празна врата не успя да вкара. Малко след гола на Байрев се разписа за пръв път с жълто-черната фланелка и Атанас Курдов.

Почти мигновено след подновяването на играта падна и трети гол във вратата на Раковски. След още няколко минути игра в доста

Агитката на Ботев Пд по време на мача с Раковски
хладния и ветровит следобед резултатът стана 4:0, като отново се разписа Атанас Курдов с хубав удар с глава. Десетина минути преди края отново с глава се разписа и защитникът Ангел Рахов. В самия край на срещата пореден гол заби и Илиян Христов, оформяйки крайното 6:0.

Така с тази победа "канарчетата" се класираха за следващия етап от регионалните елиминации, където ще срещнат Сокол (Марково) на 15 септември. "Соколите" победиха Асеновец с 2:1 с голове на Стоян Ангелов и Ангел Крушков. Двубоят между Сокол и Ботев за сега е планиран от БФС да се играе в Марково. Победителят от мача ще срещне Тракия (Стамболийски), които се класираха директно за регионалния финал на 22 септември.  Днес "тракийци" се класираха за двубоя с Ботев след драма с дузпи срещу домакините от Куклен. Редовното време завърши 0:0, а в дузпите гостите се оказха по-точни и с резултат 8:7 се класираха. Домакините пък бурно изразиха недоволството си срещу съдията.
Още по темата: общо новини по темата: 43
25.02.2011
04.02.2011
14.12.2010
13.12.2010
13.12.2010
24.11.2010
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на tehribo
премахни филтъра

-4
 
 
Имате много добра публика канари но Отречете тези ФАКТИ !! Привържениците на Локомотив (Пловдив) не изоставят "черно-белия" отбор както в добрите, така и в лошите му периоди от историята, когато "Локо" се подвизава в "Б" група. Локомотив Пловдив държи редица рекорди за най-голяма посещаемост и най-многобройна гостуваща публика, поставени в период, когато отборът играе на ниво "Б" група, които изглеждат немислими за днешната... "А" група....Първият футболен фенклуб в България... "Черно-белите" фенове са водещи в България по организираност. Всички нови движения сред европейската футболна субкултура за първи път се въвеждат в страната именно от почитателите на пловдивския клуб. Неслучайно и първият организиран клуб на привърженици (фенклуб) в България е този на Локомотив Пловдив. Той е официално основаван на 11 май 1988 г. и официално се счита за най-стария в страната.Рекордни посещения1. Рекордът за най-голямо домакинско посещение на мач принадлежи на "Локомотив Пловдив 1936". През 1981 г. "Локо Пловдив" играе дербито си с "Берое" (Стара Загора) пред 50 000 (!) зрители на стадион "9-и септември" (сега "Пловдив"). Пловдивският любимец с Христо Бонев в състава си бие с 2:1 заралии, а пръскащият се по шевовете стадион ще остане завинаги в историята на родния футбол като мач най-голямо стълпотворение от запалянковци.2. Рекордът за най-голяма гостуваща публика също принадлежи на "Локомотив Пловдив". През 1983 г. отборът влиза в "А" група след бараж-квалификация в София срещу "Осъм" (Ловеч). Черно-белите бият с 2:1 след продължения и голове на Аян Садъков и Едуард Ераносян. Близо 40 000 (!) запалянковци от Пловдив окупират софийския стадион "Васил Левски". Това е абсолютният рекорд за гостуваща публика и то поставен в "Б" група! Това е само поредното доказателство за създадения образ на локо-публиката като най-вярна в страната. Неописуема гледка представлява връщането от София до Пловдив по автомагистрала Тракия - огромни, километрови колони от всевъзможни МПС-та с надути клаксони, шум, еуфория до небето... Успех с завръщането не искам да се заяждам само да покажа че Пловдив е наи футболния град...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Локомотив взе дербито с Ботев! "Канарчетата" с червен картон, Пепи Андреев с два гола
Ботев "намигна" на Етър след трите победи и им честити празника
Томаш и Керкез отсвириха дербито Локо - Ботев в Трета лига
Ботев с призив преди Славия: Чакаме те на "Колежа"!
Ботев гледа към Разград, чака евентуален съперник за финала
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: