Спекулация или истина? Левски готви оферта за титуляр в Локомотив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:56 / 30.10.2023
2611
Левски работи усилено по зимната селекция и вече има набелязани конкретни играчи, за които да влезе в преговори. Един от тях е централният защитник на Локомотив (Пловдив) Хорхе Сегура. 26-годишният колумбиец прави силен сезон за “черно-белите".

Той е най-стабилният бранител в състава на Александър Томаш. Освен с добрите си изяви в отбрана, е полезен и при статичните положения пред противниковата врата. В 14 шампионатни двубоя този сезон Сегура отбеляза 2 гола.

Левски иска да привлече централен защитник, защото изтичащият договор на Келиан ван дер Каап няма да бъде удължен. “Сините" се надяват да продадат нидерландеца и със средствата от трансфера да си осигурят подписа на бившия колумбийски младежки национал, твърди "Тема Спорт“. Наред с това от "Герена“ следят и цели в Бразилия, след като вече нямат проблеми с квотата за футболисти извън Европейския съюз. 

От началото на кампанията защитата на Левски допуска доста елементарни грешки. Затова и треньорът Николай Костов иска да я заздрави през зимата. В момента със статут на титуляри на "Герена“ са панамският национал Хосе Кордоба и родният такъв Кристиан Димитров. Резерва пък е Ван дер Каап. Заради статута си нидерландецът отказва да преподпише с клуба – настоящото му споразумение със “сините" изтича през лятото.

Хорхе Сегура е роден на 18 януари 1997 година в Зарзал, Колумбия, висок е 194 сантиметра и тежи 86 килограма. Заради добрата физика е силен в единоборствата. През сезона вкара по един гол в домакинствата на Крумовград (4:0) и Ботев Враца (4:0). Стори го след включвания при статични положения пред противниковата врата.

Сегура трябва да поизчисти играта си. Той бе изгонен при гостуването на Черно море на "Тича“, завършило 2:2. Тогава бе принуден да напусне терена заради 2 жълти картона. Освен тях, има още 6 на сметката си в 14 шампионатни двубоя. За правата му Локомотив ще получи трансферна сума.

Преди време от "Герена“ имаха интерес и към Умар Сако от Арда. От "Герена“ обаче не могат да си позволят бранителя на кърджалийци.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).