ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
ФК Хебър: Твърденията на Локо са несериозни, Йордан Минев получи удари в главата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:09 / 28.09.2023Коментари (4)7819
©
Ръководството на ФК Хебър (Пазарджик) излезе с официална позиция относно разразилия се скандал по време и след края на мача срещу Локомотив Пловдив при юношите до 16 години, спечелен от черно-белите с 4:1.

Plovdiv24.bg публикува без редакторска намеса изявлението на клуба от Пазарджик:

ОФИЦИАЛНА ПОЗИЦИЯ НА ФК ХЕБЪР 1918

Относно: Скандалната среща от елитната юношеска група до 16 години между отборите на Локомотив (Пловдив) и Хебър (Пазарджик), завършила с масов бой и пострадали, сред които и бившият национал на България и шесткратен шампион на страната Йордан Минев, понастоящем треньор на Хебър U16.

Уважаеми приятели на футболната игра,

Преди всичко ръководството на ФК Хебър държи да отбележи, че намира за недопустимо всичко, случило се след края на футболната среща между отборите на Локомотив U16 (Пловдив) и Хебър U16 (Пазарджик).

Като клуб с вече 105-годишна история, Хебър никога не е толерирал насилието по терените и около тях, а и въобще в обществото. Със сигурност не би го направил и в бъдеще.

На първо място следва да подчертаем, че по всички писани и неписани Наредби и Правилници на БФС, пълната отговорност за провеждане на всеки футболен мач, включително и в разписания времеви толеранс след края на срещата, носи отборът-домакин.

Именно той трябва да създаде необходимата организация за нормалното започване, провеждане и завършване на конкретната среща, независимо от нивото на възрастовата група и характерът на футбола – професионален или аматьорски.

В светлината на това, ФК Хебър отхвърля категорично обвиненията в официалната позицията на ПФК Локомотив(Пловдив), особено в контекста за подстрекаването към случилите си грозни сцени. Съгласни сме, че "футболът е просто игра, а не война!" и винаги така трябва да бъде. Също така сме съгласни, че родителите са първите, които дават пример и трябва да възпитават. Веднага след тях идва и ролята на треньорите, които преди да учат децата, как да спират, подават и ритат топката, трябва да бъдат възпитатели.

Намираме, че твърденията в позицията на ПФК Локомотив за реплики на пазарджишки фенове към съдията Райко Чакъров на срещата като пряка причина за последващите гаменски сцени, са меко казано несериозни и несъстоятелни.

Тук въпросът може да се зададе и по друг начин – дори да е имало такива, на кой оспорван мач с присъствие на публика това може да се изключи? И трябва ли да това стане конкретен повод за саморазправа след мача?

На следващо място държим да попитаме и за ролята на ръководните фактори от школата на ПФК Локомотив – директорът Димитър Палазов и спортният координатор Илко Пиргов и тяхното /без/ действие почти до края на недопустимите батални сцени.

А те са недвусмислени – вижда се, че един от родителите, дошли от Пазарджик, е свален на земята и ритан от няколко привърженици на Локомотив в главата. Вижда се още, че треньорът Йордан Минев получава шамар в лицето и още един удар в главата, преди най-накрая Илко Пиргов да се намеси.

В тази връзка очакваме да научим как точно е описал всичко това в своя доклад за срещата делегатът на БФС Огнян Златков и каква оценка е поставил за ръководството на двубоя на съдията Райко Чакъров.

Истински вярваме и се надяваме за недопускане в бъдеще на подобни грозни сцени, особено в мачове на подрастващи, които са бъдещето на българския футбол и на обществото ни като цяло.

Ръководство на ФК Хебър

Още по темата: общо новини по темата: 230
26.04.2024
26.04.2024
24.04.2024
22.04.2024
22.04.2024
22.04.2024
предишна страница [ 1/39 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на MEH
премахни филтъра

0
 
 
КОЛКО ЗАВЪРЗАН МАЧ ДО 16 ГОДИНИ ТЕ КАРА ДА ПСУВАШ ДЕЦАТА БЕ,М.АНГАЛ ГРОЗЕН? МАЛКО ВИ Е БИЛО,А МИНЕВ ДАЛИ ЩЕ ДОЙДЕ НЕКСТ ТАЙМ,А? ДЕЕ ЕВА И ПАЗАРДЖИШКИТЕ МАНГАЛИ,БЯЛ ДЕН НЯМА ДА ВИДИТЕ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Повече от 6 години Локо няма победа на "Тича"! Ще свърши ли тази серия утре?
Радост на "Лаута"! Капитанът на Локомотив подписа нов договор
Черно море се надъхва за мача с Локо
Синът на Кривия отново тренира с мъжете на Локо, отлична новина за Евандро
Фенклубът на Локо към Хоркаш: Ела на стадиона, за да получиш изпращането, което заслужаваш!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: