Флоран Малуда пред "Фокус": Надявам да видя още много големи футболисти от България

Автор: Александър Антонов
Коментари (0)
17:31 / 07.09.2023
1186
Флоран Малуда, бивш френски национал и футболист на Челси, който участва в благотворителната среща "Мач на Надеждата", организирана от Стилиян Петров, в интервю за "Фокус".

Друг път участвали ли сте в благотворителни срещи?

Да, много пъти и особено, когато се включват бивши футболисти, винаги се опитвам да участвам, когато това е възможно.

Какво беше по-различното този път?

Стилиян ми се обади в последния момент, така че това беше разликата, но бих казал, че беше нещо много хубаво как се събрахме, долетяха хора от много различни места, а атмосферата по време на срещата беше много красива.

Какво ще е според вас влиянието на това благотворително събитие върху настоящото поколение на България?

Считам, че е важно да имаш добри модели за подражание. Смятам, че подобни събития ще бъдат вдъхновяващи за следващите поколения, защото в този мач се включиха футболисти от различни поколения и то за добра кауза. Тук беше президентът и премиерът, така че това е силата на футбола и спорта. Според мен това е пример, който да води младите. Лично за мен е важно, че участвах и станах свидетел на това, така че се надявам да видя още много големи футболисти от България.

Как успя Стилиян Петров да ви убеди да се включите в тази благотворителна среща?

Левсно. Просто ми се обади по телефона и ме попита дали ще имам възможност. Аз разбира се му казах, че може да ме брои, въпреки че ще играя още една среща в събота, дори да ми се наложи да съм на самолета 24 часа.

Къде ще е следващият ви мач?

В Лондон. Всъщност ще играем отново легенди срещу Байерн Мюнхен. Ще ми се наложи да прекарам много време в самолета, но си струва.

Има ли по-добър начин обществото да бъде информирано за онкологичните заболявания от благотворителна среща с участието на футболни легенди?

Бих казал, че има, но този начин е страхотен. Причината е влиянието, което имаме и кариерите ни. Ние сме наясно с това и това е причината с удоволствие да се подкрепяме. Разбира се, че има и други начини да се случи, но подобни инициативи смятам, че оказват голямо влияние.

И последен въпрос. Как е организирана здравната система във вашата страна? Има ли нужда от подобни мащабни събития, за да бъде обърнато внимание на опасността от онкологичните заболявания?

Смятам, че това е проблем, който съществува навсякъде. Разбира се има прогрес, но е хубаво да повдигаме въпроса, за да напомняме, че заболяването е нещо, което може да се бори. Няма да говоря за Франция, но като французин мога да кажа, че много хора трябва да пътуват до Франция или друга страна в Европа, за да намерят подходящо и специално лечение за своите здравословни проблеми. Това важи разбира се и за децата.

Александър АНТОНОВ


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 6
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).