Ботев игра само с българи, отново не успя да вкара гол на "Колежа"

Автор: Стойчо Генов
Коментари (21)
21:22 / 06.06.2023
7855
За първи път от много години насам Ботев (Пловдив) игра изцяло с български футболисти в шампионатен мач, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това стана в последния за сезона двубой, който "канарите" загубиха от Арда с 0:3. Въпреки това момчетата на треньора Стефан Стоянов, повечето от които бяха в юношеска възраст, получиха мощна подкрепа от трибуните на стадион "Христо Ботев".

Светослав Ковачев (32, 75) и Ндайе (81) бяха точни за гостите.

Така домакините завършват на 10-о място в крайното класиране, а тимът на Арда е седми и ще играе бараж срещу четвъртия за участие в турнира Лига на конференциите. "Канарите" продължават серията си без победа на своя стадион "Христо Ботев", откакто той бе изграден наново и въведен в експлоатация.

В 8-ата минута Радослав Цонев стреля директно от пряк свободен удар, но младият вратар на Ботев Стефан Смъркалев реагира отлично и изби в корнер. Малко по-късно стражът на домакините отрази и удар с глава на Преслав Боруков.

Арда откри резултата в 32-ата минута. Радослав Цонев изпълни фаул, но вместо да изсипе топката в наказателното поле, я подаде по земя към Светослав Ковачев. Той се бе пласирал свободен около границата на наказателното поле и след шут с левия крак и рикошет топката влезе в мрежата за 0:1.

В добавеното време на първата част Абубакар Тунгара отправи опасен удар с глава, който мина много близо покрай гредата.

Четвърт час преди краяВ Светослав Ковачев получи топката в наказателното поле, завъртя се и отправи страхотен удар, който не остави никакъв шанс на Смъркалев - 0:2.

В 81-ата минута Ласана Ндайе затвърди превъзходството на Арда с трети гол.

Ботев игра в състав:

Стефан Смъркалев, Станислав Петков, Мартин Христов, Станислав Работов, Мирослав Георгиев, Константин Павлов, Красиан Колев, Мартин Ситев, Димитър Папазов (40- Даниел Гичев), Лъчезар Балтанов, Димитър Балинов.



Виж коментарите (21)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).