Кой кой е в Управителния съвет на възродения Ботев

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (40)
09:04 / 01.05.2010
19256
Миналата събота(24 април) се състоя среща на сдружението "Професионален футболен клуб Ботев Пловдив", което е основано през 1990-а година и ще продължи традицията на Ботев в професионалния футбол. На срещата в Новотела бяха приети нови членове и бе избран нов Управителен съвет. В него влизат 16 души - по четирима бизнесмена, общественици, легенди на клуба и фенове. През седмицата Пловдивският районен съд одобри и регистрира промените в сдружението. Plovdiv24.bg реши да Ви запознае чрез кратка биография кои са 16-те възродители на Ботев:

Ангел Ванчев

Един от акционерите в АД-то на Христолов от 2000-а година. Остана притежател на малък пакет акции през цялото време на ръководство на Христолов. Заедно с Валентин Кънчев заведе дело срещу Христолов и решенията от общото събрание в Авиотехника през декември 2008-а година.

Ангел Палийски


Почти не се появява в медийното пространство. Развива бизнес с верига заведения в Слънчев бряг и Банско, като цяло развива бизнес в туризма и ресторантьорството.

Андрей Павлов

Собственик на детско-юношеската школа "Ботев 2002", основана през 2002-а година. Една от най-добрите школи в страната, тази година най-малките играха финал за Купата срещу Левски. Има модерна спортна база в Катуница. Член на сдружението от самото му създаване. Част от акционерите във фалиралото АД на Христолов до 2001-а година. Собственик е на една от най-големите и модерни яйцеферми и на ресторант Олимпик или "Малкия Новотел".

Божидар Божилов


Председател на фенклуба на Ботев, обединяваща фигура за "жълто-черните" привърженици и "глас" на "жълто-черната" общественост от дълги години. Държи популярното сред феновете на Ботев тату-студио на ул. "Марин Дринов". Дизайнер и автор на идеите за повечето от хореографиите на феновете през последните години.

Божидар Хаджиев

Един от най-добрите пловдивски хирурзи. Само преди дни извърши уникална операция на около 2,5 кг далак. От осем месеца доц. Хаджиев е изпълнителен директор на най-голямата болница на Балканите - УМБАЛ "Св. Георги", която пое с 35 млн. лв. дългове от предшественика си, и за този период лечебното заведение за пръв път през последните пет години постигна печалба от близо 2,5 млн. лв. Доцентът е общински съветник от ГЕРБ и активно дебатира по обществено-значимите за града теми. 

Васко Наумов


Част от групата фенове в УС, член на Изгрев бойс. Повечето "жълто-черни" привърженици го познават като фена, който нахлу след дербито с Локо, за да вземе знамето, което футболистът на "черно-белите" Дани Кики щеше да забие в центъра на стадион "Христо Ботев". Държи верига магазини за бързи закуски и сандвичи в Пловдив, и магазини на елитна марка дрехи.

Димитър Младенов


Бивш футболист на Ботев Пловдив с близо 350 мача с жълто-черния екип. Играл е още в ЦСКА, Локо (ГО), Хасково и Марица. Активен футболист в периода 1979-1997 година. Осми в класацията по най-много мачове в "А" група с общо 388 двубоя.

Едуард Сарафян


Музикант кларинетист, преподавател в АМТИИ. За втори мандат е общински съветник. Представител е на Граждански съюз за нова България в местния парламент, като зае мястото на Георги Титюков след назначаването му за заместник-кмет по спорта. Особено активен е по проблемите със синята зона и цялостната организация на паркирането в града. Неведнъж е заявявал, че общината много мудно работи по темата, а през това време губи приходи.

Запрян Раков


Легенда на Ботев Пловдив с над 350 мача с екипа на "канарчетата". Активен футболист между 1983-а и 1999-а година. Играе още в Марица, Спартак Пловдив и Олимпик Тетевен. Шести в класацията по най-много мачове в "А" група - общо 403. Съсобственик заедно с брат си на "Атлас Инвест" АД, закупило столичния ЦУМ през 2006-а за 20 млн. лв.

Иван Глухчев

Бивш футболист на Ботев Пловдив с над 200 мача за "канарчетата". Част от шампионския тим през 1967-а и носител на Балканската купа от 1972 година. Играл е още за Чепинец. След приключване на футболната си кариера става треньор, като такъв е вицешампион през 1986-а година и на три пъти бронзов медалист.

Крум Хаджиев


Един от най-изявените фенове на Ботев, член на една от най-активните групировки през последните години "Лудата Банда" от Кючук Париж. Управител в една от големите търговски вериги за техника в Пловдив.

Марин Бакалов(председател на Управителния съвет)


Легенда на Ботев Пловдив, рекордьор по мачове в "А" група - 454 мача в "А" група и 69 вкарани гола. Кариерата си прекарва в Ботев, ЦСКА, Спартак Пд, Марица и Олимпик Тетевен, играе един сезон и в Португалия. След края на футболната си кариера става треньор, за кратко е и директор в Ботев.

Николай Георгиев

Сърпредседател на групировката "Лудата Банда". Маркетинг директор на дистрибуторска фирма.

Радослав Кошински


Шеф на общинската фирма "Чистота" от 2007-а година. Член на ВМРО. Имал е собствен бизнес, свързан с търговията и компютърните технологии, притежавал е и пункт за залагания, но го е прекратил, след като е станал общински шеф.  Икономист по образование, завършил е управление на индустрията, но е работил предимно в неправителствения сектор.

Тодор Коев


Управител и едноличен собственик на строителната фирма "Коев ЕООД". Дипломиран инженер по специалността "Промишлено и гражданско строителство - конструкции" от ВИАС - София. "Коев ЕООД" се занимава с проектиране и строителство на различни сгради. Тази година фирмата получи награда за изпълнението на новия терминал на Летище Пловдив. Фирмата извърши и козметичния ремонт на стадион "Христо Ботев" преди няколко години.

Христо Андреев


Собственик на "Баня Голф & Спа ризорт" АД, шеф на българските мелничари. За кратко бе директор в Ботев през 2008-а година, когато Ботев почти бе продаден на Ирен Кръстева, но Христолов провали сделката. Близък до бизнесмена Цветан Василев, който изявява желание да инвестира в Ботев.



Виж коментарите (40)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).