Пореден успех за момичетата на Лион (Пловдив)

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:01 / 13.03.2023
1766
Футболистките от ФК Лион се справиха с поредното предизвикателство спечелвайки официалния турнир за девойки до 13 години, който се проведе в неделя на стадион "Колодрума" в Стара Загора.

В надпреварата се включиха отборите на Локомотив Стara Загора, Лион и Пълдин от Пловдив, Траките(Скутаре), както и Звездичка и ЖФК Бургас.

Отборите бяха разпределени в 2 групи по 3.

Пловдивските Лъвици дадоха старт на турнира с мача срещу домакините от Локомотив и още с началния център заредиха атаките си. След серия от пропуски на нападателките на хоризонта излезе включващата се от втора позиция Ива Мирославова и в рамките на 7-8 минути с топовни изстрели от дистанция вкара 3 гола, които дадоха солидната преднина на полувремето. Второто полувреме не се различаваше особено като на преден план изпъкна Мариела Добрева, която също се отчете с хеттрик, оформяйки крайното 6-0.

Във втория си мач Лионките не изневериха на играта си срещу Звездичка(Бургас) и от първите минути преминаха в бурни атаки и набързо вкараха 4 гола плод на красиви комбинации между Зара Боева, Алекс Динева и Ива Мирославова. През второто полувреме картината по нищо не се промени и с голове на Теодора Асенова и Алекд Динева резултата набъбна до 9-0. В тези мачове голмайсторката на тима Зара Боева се отчете със серия от асистенции.

Във финалния сблъсък момичетата на Иван Кунчев се изправиха срещу

другия Пловдивски тим Пълдин, който безпроблемно спечели своята група.

Пловдивският финал на Старозагорска земя беше изпълнен с много напрежение, сблъсъци и инфарктни моменти но въпреки неспирните атаки на лъвиците и острите индивидуални акции на нападателките на Пълдин гол така и не падна.

При резултат 0-0 спорът за титлата трябваше да се реши с изпълнение на дузпи. Напрежението бе във върховата си точка и то даде отражение на всички на терена с изключение на най-спокойния вратар на света -  София Вълкова. Лъвицата сякаш хипнотизира опонентите срещу нея и със страхотни спасявания даде насока на победата за своя тим. В решаващата 5-та дузпа Йоли Кантарска с прецизен изстрел сложи точка на спора.

Трябва да се отбележи и ролята на изключително стабилната игра в защита на Лъвиците, където желязното трио Радина Михайлова, Симон Димова и Йолина Кантарска показа че неслучайно са с повиквателни за селекция към Национален отбор и заедно с вратарката Софи Вълкова в трети пореден турнир не допускат гол.

Към защитната линия на отбора отлично се включиха и по-малките зверчета Вики Илиева и Никол Недева, а в атаката също с добри изяви се отличиха Калина Кузманова, Катрин Каблешкова и дебютиралата Вики Чорбова.

Със спечеления четвърти пореден турнир за девойки до 13 години младите футболиски изпъкнаха като безапелационен лидер в региона за своята възраст.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).