Юношите-младша на Локо биха Марица и почетоха Васил Анков

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
10:50 / 29.03.2010
2994
В мач с много повече футбол, отколкото софийското вечно дерби и железничарският сблъсък на Герена Локо Пд - Локо Мездра взети заедно, юношите-младша на "смърфовете" подновиха шампионата като победиха Марица с 2:1 на терена в село Ягодово. Мачът бе трогателен, заради инициативата на младите локомотивци да почетат паметта на бившия си вече треньор Васил Анков, който почина есента. Щафетата пое шампионът на България Красимир Димитров, за когото това бе дебют в треньорския занаят. Той ще довърши и мисията на полуфиналистите, които очакват името на своя съперник в турнира за Купата на БФС идната сряда. Черно-белите загряваха и се представиха пред публиката преди мача облечени в черни фланелки с лика на Анков и обещанието, че винаги ще е част от тях. През следващите 80 минути фланелката застана под черно-бялото райе. Срещата започна с минута мълчание, в памет на бате Васко.

Мачът премина в две коренно различни полувремена, които можеха да изиграят лоша шега на домакините. Те поведоха с 2:0 до почивката с голове на Радоил Георгиев и Йордан Пенев. Преди това Пенев пропусна да се разпише от отлична позиция сам срещу вратаря на кършиакалии. Петър Челебиев също можеше да запише името си сред голмайсторите, но сантиметри му попречиха да засече топката в мрежата след центриране от корнер. Все пак в 19-ата минута десният бек Георгиев отправи коварен параболичен удар, който рикушира слабо в Георги Вълчинов и топката кацна в горния десен ъгъл на вратаря Недов. "Смърфовете" продължиха да се забавляват на тежкия терен и в 27-мата минута логично стигнаха до втори гол. Тогава Йордан Пенев бе изведен в коридор и от движение изстреля кълбото в долния ляв ъгъл на вратата срещу него. Пет минути по-късно Челибиев разтресе дясната греда на вратаря с топовен диагонален удар от 30-ина метра. До почивката Станислав Йорданов можеше да направи резултата класически, но не уцели добре топката.

Вторите 40 минути отпуснаха домакините, които като че ли помислиха че мачът е решен. Марица се възползва от това и ги наказа с гол в 51-вата минута, когато от първата си стойностна атака маричани намалиха резултата. Тогава Самет Ибрям напредна отдясно и с остро центриране намери на метър от голлинията Филип Филипов, който засече топката в мрежата. До края положения за двата състава липсваха, но до последния съдийски сигнал имаше реална възможност гостите да достигнат до нов гол, който да отнеме победата на локомотивци.

Източник: LPortala.net



Виж коментарите (3)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).