Решено е! Този специалист ще е новият треньор на Ботев

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
11:28 / 27.07.2022
14820
Треньорът на Ботев (Пловдив) Азрудин Валентич, който в момента държи цялата спортно-техническа власт в клуба, вече е набелязал наследника си. Босненецът иска да завещае "жълто-черните" на арменеца Артур Ованесян, който към момента е треньор на дублиращия отбор на "канарите".

Ованесян дойде в "Коматево" именно по настояване на Валентич и първоначално му беше водещият помощник-треньор в щаба на първия отбор.

Има вероятност промяната да стане още след реванша с АПОЕЛ (Никозия), ако "канарчетата" отпаднат от турнира, твърди в днешния си брой "Мач Телеграф". По-вероятно е обаче рокадата да осъществи в по-късен етап, но при всички положения именно Артур Ованесян ще замени Азрудин Валентич начело на "канарчетата". Информацията на вестника логично не е потвърдена още официално от ПФК Ботев. 

Артур е е роден на 20 февруари 1985 година в Армения и доста време е работил в руския ЦДФ Виста (Център за футболно развитие), който също е притежаван от Антон Зингаревич. Бил е още в отборите на Кизилжар, Уратру и юношеския национален тим на Армения. Преди да се присъедини към "жълто-черните", той бе част от втородивизионния датски Фремад Амагep, който доскоро също беше собственост на Антон Зингаревич.


Виж коментарите (8)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).