Щастлива развръзка за Ботев на "Армията"! "Канарите" ще играят бараж за Европа

Автор: Стойчо Генов
Коментари (14)
19:51 / 19.05.2022
6155
Ботев (Пд) осигури участието си в баража за Европа! Това стана факт, след като жълто-черните завършиха 0:0 като гости на ЦСКА-София в предпоследен мач от плейофите в първата шестница, който се игра на стадион "Българска армия". Двубоя от официалната ложа изгледа собственикът на Ботев Антон Зингаревич.

Така "канарите" няма как да бъдат изместени в класирането от Черно море и ще приемат на своята база в "Коматево" Берое или ЦСКА 1948. Победителят от този сблъсък ще участва в турнира Лигата на конференциите.

С днешното равенство обаче ботевистите не успяха да сложат край на негативната серия и вече повече от 37 години нямат победа на "Армията".

Домакините започнаха много агресивно срещата и още във 2-ата минута Георги Йомов получи пас сам срещу вратаря Ханкич, но шутира силно в гредата.

Най-добрата атака на жълто-черните дойде в 30-ата минута. Емануел Току напредна отдясно, преодолявайки Християн Петров и Тибо Вион. Последва пас наляво към връхлитащия в наказателното поле Тодор Неделев, който отправи силен удар с левия крак, но вратарят Евтимов спаси.

В 60-ата минута късметът отново покри гостите. След центриране от корнер Маурисио Гарсес засече с глава, но топката за втори път срещна гредата зад вратаря Ханкич.

Три минути преди края гредата спаси и ЦСКА-София. Емануел Току получи топката пред наказателното поле, нахлу отляво и отправи силен диагонален шут, но в страничния стълб.

Ботев игра в състав:

Хидайет Ханкич, Па Конате, Виктор Генев, Роберто Пунчец, Джеймс Етоо, Реда Рабей (67- Точукву Ннади), Дилан Мертенс, Тодор Неделев (89- Самуел Супрайен), Емануел Току, Антоан Бароан (46- Мохамед Брахими), Джак Лейн (46- Николай Минков).



Виж коментарите (14)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).