Рилски орли полетяха към полуфинал в любителския турнир "Пловдив 2020"

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
15:40 / 06.11.2020
1629
Отборът на Рилски орли победи с 3:0 гейма тима на Гъзетата в първи мач от 5-ия кръг на Любителския шампионат по волейбол за смесени отбори - "Пловдив 2020". Двубоят се игра в зала "Олимпиада", а турнирът се провежда в различни зали в Пловдив по идея и организация на Атанас Карачански - социален и спортен педагог. 

"Орлите" играха без правещия страхотен редовен сезон Ивелин Петрев, както и без бившия младежки национал Кирил Котев. Въпреки това Владислав Рангелов, като истински военен, поведе тима си и активно подкрепян от Марио Илиев, тимът им направи феноменален обрат в първия гейм от 13:20 до 25:23.

След това Рилски орли заиграха уверено, а Димитър Кючуков, който бе преквалифициран като като разпределител, се справи с този пост и за пореден път се прояви като универсален играч.

Лидерът на тима на Гъзетата - Виктор Узунов, който е и бивш разпределител на тима на ВК Раковски (Димитровград), показа своето традиционно хладнокръвие, особено в изнервени ситуации и с това бе избран и за Fair play след срещата. Неговият отбор бе близо да прати мача в четвърти гейм, но срещата приключи при резултат 31:29 в третата част.

За пореден път имаше завиден синхрон между него и центъра Валери Колев, като това се дължи на факта, че те са били част цели пет години от отбора на Аграрния университет.

В този мач имаше интересно противопоставяне между двамата лидери по точки в шампионата - първи е Валери Колев с 63, а Марио Илиев от Рилски орли има вече 58.

Рилски орли имат до този момент само два загубени гейма, като победата над Гъзетата им осигури със сигурност едно от двете места, даващи право на директно участие на полуфиналите.

Любопитни интервюта с участниците в турнира може да се видят в страницата "Любителски шампионат по волейбол за смесени отбори - Пловдив 2020" във Фейсбук.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 22
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).