ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Позабравена чалгаджийка нищи конспирация ли е пандемията
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:23 / 26.10.2020Коментари (2)6147
©
Фолкпевицата Мира е емблема в лекия жанр, а името й се свърза с редица хитове. Музикалната й кариера започва през 2000 г. в "Пайнер" и бързо се нарежда сред най-актуалните имена в жанра. Тази година празнува творчески юбилей. Сменя няколко музикални компании и навсякъде успява да остави своя отпечатък в музиката. Наскоро представи нова песен, която посвети на новия си приятел, който дори показа във видеоклипа. За първи път Мира разкрива кой е мъжът до нея. 

Репортер на "Блиц" се свърза с Мира, за да разбере повече за любовните трепети на певицата, да раказже по какъв начин й се отрази коронакризата, каква равносметка си прави за тези 20 години на сцена и защо музиката и изпълнителите толкова се промениха. 

- Мира, как мина лятото при теб? Настрои ли се вече на есенна вълна?

- Лятото мина  добре, но беше доста различно. Свикнала съм през летните месеци да работя усилено, но покрай коронавируса ангажиментите ми бяха малко по-синтезирани. Имах повече време за почивка. От тази гледа точка също ми беше странно, тъй като съм свикнала да почивам някъде в чужбина, а тази година бях в България.

- Пандемията как ти понесе? Направи ли си някакви изводи и страхуваш ли се от коронавируса, тъй като ходиш по участия и се срещаш с доста хора?

- В началото се страхувах доста, като всички нормални хора! Може би, защото е нещо непознато и никой не знае какво точно представлява. В един момент даже започнах да си мисля, че това не съществува. Но мои познати се разболяха и повярвах в истинността на вируса. Смятам, че това е грип. По-тежък е от другите, непознат е за хората и момента, в който се намери ваксина или правилен начин за лечение, няма да бъде нещо страшно. Убедена съм, че коронавирусът ще си остане сред нас завинаги, наравно с другите познати ни грипове.  Може да се овладее това нещо, стига да се научим да спазваме мерките за ограничение и най-вече дезинфекция. На много хора, включително и на нас - музикантите, тази пандемия ни повлия зле чисто финансово. Нямаме възможност да работим! Дано по-скоро да намерят някакво решение, което да е адекватно за всички хора и да продължим нормалния си начин на живот.  Започнаха да се изнервят всички и смятам, че това ще бъде по-големият проблем. 

- Спомена за твои познати, които са се разболели от К-19. Споделиха ли с теб какви симптоми са имали, въобще как са протекли при тях нещата? 

- Слава Богу, всичките ми познати са го изкарали леко, като нормален грип. Някои от тях дори не са имали симптоми, просто някакво временно неразположение. Вероятно на хората, които имат познати с усложнения покрай вируса няма да им стане приятно, че едва ли не омаловажавам вируса, но споделям само личните си впечатления от мои познати. 

- Наскоро представи твоя приятел във видеоклипа "За всички бивши". От колко време сте заедно и обмисляте ли някакви по-сериозни крачки?

- Това с "по-сериозните крачки" е божа работа. Когато човек обича някого, винаги тръгва с такава нагласа и мисли за семейство. Направих песента, защото така я чувствах в този момент и мисля, че се получи добре. За него беше предизвикателство, защото нямаше представа как се снима видеоклип, колко време и нерви се изискват. Получи се добре! Единственото, което ще кажа за него, е че сме заедно и много се обичаме. Не обичам да афиширам тези неща, защото енергията, която се натрупва от хората, понякога влияе лошо на тези взаимоотношения. Пазя си личния живот. 

- Досега правила ли си друга автобиографична песен?

- Имала съм назад в годините, но винаги гледам напред и смятам, че отсега нататък е по-важно. Хората, които живеят в миналото, циклят на едно и също място. От тези хора никога нищо не става в бъдеще. Един човек трябва да гледа напред и като хамелеон да се вписва в бъдещето и в промените на времето, за да бъде актуален и да може да се развива.  

- Зад гърба си имаш 20-годишна успешна музикална кариера. Как би анализирала развието на музиката? Какво се промени и за добро или лошо?

- Това е двустранен въпрос. Музиката много се е променила, по-комерсиална е станала. Има и хубава, и лоша страна. Проектите ни станаха визуално и звуково по-качествени, но с еволюцията на времето е нормално така да се случва. Имам някакъв сантимент към миналото, понеже бяхме по-малко изпълнители и беше по-лесно да направиш популярна песен, защото и конкуренцията беше по-малка. Сега пък проектите ни наистина са по-качествени. За мен един човек трябва да се развива, независимо в каква професия е. Трябва да сме в крак с новото време, ако искаме да сме добре финансово и всякак. 

- Май липсва и уважението между колеги, което цареше едно време...?

- Може би, защото навремето бяхме по-малко изпълнители и се правиха мероприятия от сорта на промоции или големи концерти. Имахме времето да се срещаме един с друг и да общуваме. Сега нямаме това време, няма ги и тези мероприятия и е нормално да се отдалечим един от друг. Всеки си гледа собствения живот и кариера. Не мога да кажа, че имам близки приятели сред колегите, но имам много добри познанства. Нормално е да се развиват по този начин нещата. Пък ти казах, че конкуренцията се е значително по-голяма и е нормално да няма такива приятелства, каквито имаше едно време. Преди всички песни ставаха хитове, имаше достатъчно работа за всички  и няма смисъл от тази злоба един към друг. 

- Издай някоя забавна случка от участие?

- Когато отиваш на непознато място с хора, които не познаваш, се случват доста интересни неща. Навремето често съм губила маршрут към дадено място, сега с навигацията е по-лесно. В момента не се сещам конкретна случка, но със сигурност е имало такива. 

- Измъквала ли си се от трудна ситуация, благодарение на това, че си известна певица? Например някои полицаи да са се смилили над теб и да се преглътнали нарушение на пътя...?

- Е, разбира се, че съм се измъквала. И ако някой ти каже, че не е, значи със сигурност те лъже. (смее се) Понякога името колкото ти пречи, толкова ти и помага. Ще излъжа, ако кажа, че заради името ми, на места не ми обръщат повече внимание и не ми правят компромиси. Има моменти, в които ми и пречи. Например, когато съм болна или не в настроение, трябва да съм усмихната и да се съобразяват как се държа. Не мога да си позволя да избухна в дадена ситуация, както би направил някой непопулярен човек. Но може да се каже, че са повече плюсовете от това да си популярно лице, отколкото минусите. 

- Представяла ли си си какъв щеше да бъде животът ти, ако не бе подписала с "Пайнер" през 2000 г.?

- Замисляла съм се, но не мога да си го представя. Много малка подписах с "Пайнер" и не съм работила нищо друго преди това. По-голямата част от живота ми е минал в тази популярност. Имам колеги, които стават известни на 30 години и са работили нещо друго преди това, имали са друг живот и среда. При мен не се е случило така. Популярна станах на 15 г. и не мога да си представя какъв щеше да бъде животът ми, ако не се беше случило това. 

- Имало ли е момент, в който си искала да бъдеш обикновено момиче, никой да не те познава и да можеш да се разхождаш спокойно, без да усещаш любопитни погледи върху себе си?

- Разбира се, че е имало такива моменти. Когато съм болна или имам мои лични проблеми, нещо не ми е било на кеф. А когато уважаваш името и работа си, трябва да спазваш някакъв етикет и поведение пред хората. Имало е моменти, в които изобщо не ми се е усмихвало, въобще не ми се е излизало на сцената. Пяла съм с 39 градуса температура. Понякога не ми се гримира, когато трябва да изляза някъде, но знам какво ще стане после. Ще има много хора, които няма да го сметнат за нормално, а ще кажат: "Видяхме фолкпевицата Мира без грим, ама беше много бледа, ама беше еди каква си...". Никой няма д аму направи впечатление, че съседката му е отишла до магазина без грим, но ако е някое популярно лице - не може... 

- Пречи ли известността на личния живот? Правила ли си компромиси с личния живот в името на това да запазиш кариерата си?

- Винаги съм разделяла любовта от кариерата. Семейството и човекът до мен са по-важни от кариерата ми. Винаги е било така. Но дали пречи?! Определено пречи?! Поради същата причина, заради която си говорихме преди малко - не можеш да се отпуснеш и да направиш това, което ти е кеф, защото си обществено популярна личност и те задължава да имаш някакво поведение пред хората. Всяка работа си има своите плюсове и минуси.


Още по темата: общо новини по темата: 3169
15.05.2023 »
17.05.2022 »
01.04.2022 »
31.03.2022 »
31.03.2022 »
31.03.2022 »
предишна страница [ 1/529 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Световна черна хроника
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: