Жителите на Белозем се страхуват за живота си

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:56 / 18.12.2016
5472
Жителите на Белозем се страхуват за живота си след трагедията в Хитрино, тъй като през селото също преминават влакове с цистерни, превозващи гориво. Това каза Иван Тачев, кмет на населеното място. По думите му в Белозем се намира една от най-големите гари в района. 

"Тук се осъществяват маневри. Суровината се транспортира с железопътен транспорт. Убеден съм, че мерките за сигурност за железни, защото. Винаги е възможно да има производствена авария, тъй като те стават предимно от човешки грешки. Всички сме хора и грешим. Надявам се тук да няма фатални грешки, като тези в шуменското село Хитрино", коментира Тачев. 

Той посочи, че след пристигането си влаковите композиции веднага навлизат в зоната на рафинерията, където има железопътна линия. 

"Това е по-успокояващо, тъй като рафинерията е по-отдалечена от Белозем. Иначе гарата е вътре в селото. Има къщи и от двете страни на гарата, което е предпоставка за притеснение, ако евентуално се случи нещо", каза Иван Тачев. 

Той отбеляза, че влаковите композиции, превозващи гориво, се пазят от ведомствената охрана, също и от жандармерията. 

"Причината е, че имаше опити за кражба на горива. Жители на циганската махала в Белозем се опитваха да източват остатъчно гориво от вече изпразнени цистерни. Тази порочна практика вече е прекъсната, защото и тя създаваше допълнителен риск от възникването на трагични инциденти. Крадците на гориво не са наясно както може да се случи само при една лека искра", добави кметът на пловдивското село Белозем.


Източник: радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
С вкусни традиционни за региона мекици посрещнаха Цвета Караянчев...
Турски ТИР и два автомобила се удариха на АМ "Тракия" до Пазарджи...
Набират средства за ученичката, блъсната от млада шофьорка в Сопо...
Брутално задръстване на входа на Пловдив, колите са буквално спре...
Цвета Караянчева в Калояново: Да спрем експериментите, като гласу...
Синдик продава имоти, сгради и машини на голямо предприятие близо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).