Жана, заради която убиха момче: Не трябва да пием толкова, срам ме е!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (47)
16:45 / 28.12.2015
21639
Момичето, за което се твърди, че е станало причина за кървавата драма в Смолян, при която бе убит млад мъж на 24 години, разказа пред Нова тв какво се е случило.

Жана Софрониева е още в шок. Тя твърди, че всичко започнало от несъществени спорове, както и, че версиите за убийство от ревност били неверни.

"Много съжалявам за това, което стана. Спорове за глупости, пиянски спорове. Имахме пререкания с едно момче, той ме нападна и моят приятел се опита да ме защити", разказа Жана Софрониева.

Охраната в дискотеката ги разделила. Двете компании, почерпени със солидно количество алкохол, се засичат обаче отново на улицата. Между Жана и Никола, момчето от дискотеката, започва спречкване.

"Аз тръгнах към него и той към мен. Попитах какъв е проблемът и той ми удари шамар. И от там тръгна цялата работа. Моят приятел тръгна към него, но той го повали на земята. Не знам какво се случи изведнъж. Изобщо не разбрах, че е имало нож", спомни си още Жана.

Тя застава между двамата младежи в опит да ги разтърве, но в мелето приятелят ѝ - Антон Петров, я ранява с нож в крака.

Казва, че в последствие разбрала, че той е намушкал смъртоносно Никола.

"Срам ме е. Хората, след като изпият повече, започват да се заяждат. И аз също съм така. Може би трябва да се замислим дали трябва да пием толкова", призна Жана.

Тя разказа, че едва по-късно е разбрала, че през въпросната нощ приятелят ѝ е употребил наркотици.

Същевременно прокуратурата повдигна обвинение за убийство на 18-годишния Антон Петров, който в неделя наръга с нож 24-годишен младеж. Мярката му за задържане е увеличена на 72 часа.

Виж коментарите (47)
Още новини от Регионални новини:
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко
Преобразяват пловдивски села
Голямо пловдивско село ликува


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).