Засукана мома от Карлово инсценира обир в офиса си, въвлече и любовника си

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
19:27 / 11.06.2019
24998
Пенка Д., на 35 г. от Карлово, с корени от хисарското село Старосел, е служителката на кредитната институция, която беше арестувана миналият ден и след това освободена с 2 000 лева парична гаранция.

Пенка е сътворила подла схема. Тя е извикала любовника си, разбили са касата на офиса, задигнали са 8 900 лева. Пред полицията жената казала, че някой е откраднал от касата 22 500 лева. По този начин тя е искала да прикрие липсите от парите, за които отговаря. След като взломили офиса, Пенка е дала на любовника си награда за стореното в размер на 3 000 лева. При ареста в мъжа са открити 1 500 лева, предполага се, че с другата половина той е погасил борчовете си. Пари в служителката не са открити.

Шефовете на ограбената банкова институция започват финансова проверка в офиса, паралелно с това полицията продължава да работи по случая. Любовникът-съучастник остава в ареста, днес съдът ще гледа мярката му за неотклонение. Както съобщихме, Пенка Д. и любовникът й са имитирали, че друг е извършил обира. След 5 дни денонощна работа карловските полицаи, водени лично от шефа си главен инспектор Сълко Литов, разкриха схемата.

Хора, завлечени от въпросната Пенка Д.  твърдят пред Блиц, че са завлечени с измама от жената. По наша информация това са хора, които преди време са теглили кредит от въпросната финансова институция. Години след това Пенка е пазила личните им данни и е кандидатствала от тяхно име. Прибирала е сумите за себе си. Става въпрос за над 80 човека.

Още преди инсценировката на обира, фирмата е започнала вътрешно разследване за злоупотреби още преди да направи обира.  


Виж коментарите (2)
Още новини от Регионални новини:
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).