Заради милиони борчове пускат за продажба фабрика за лютеница до Пловдив

Автор: Данислава Вълкова
Коментари (4)
07:23 / 17.03.2024
29270
Продават завод за лютеница до Пловдив за близо 4,1 млн. лева, видя Plovdiv24.bg в регистъра на частните съдебни изпълнители. 

Производственият имот се намира в село Белащица, местност “Бялата пръст" и е с площ 3079 кв. м., от които 1341,84 кв. м. са за двуетажната сградата. Става въпрос за предприятие за преработка на зеленчуци, производство на лютеница, кетчуп и други доматени сосове.

Неразделна част от сградата е и цялото оборудване, необходимо за производството: асансьор /2 бр./; хладилно /3 бр./; технологична маса; машина за проверка на вакуума след затваряне на капачки; мониторингова сиситема за контрол и управление, фреон. 3 /три/ броя хладилни кръга, в т. ч., клапа компенсаторна с нагревател, стенни пенополиуретанови трислойни панели, таванни пенополиуретанови трислойни панели, линия за получаване на зеленчукова кинцентрати, с всичките необходими машини и оборудване, включителни и такива за мелене, вакуумиране на зеленчуци и производство на кетчуп, лютеница и сосове, както и линия за пълнене, затваряне и стерилизация.

От построяването си до момента фабриката имала няколко собственика. Първият инвеститор е Петя Дурчева, която продава дяловете си на Жана Генчева, а тя на Виолета и Христо Варушеви. В момента собствеността отново е на Жана Генчева.  Върху завода има наложени редица тежести към Българо-американска кредитна банка за 3 028 699 лева, като ипотека със съответните лихви, такси и разноски, както и непогасени задължения към НАП.

Фабриката започва да се строи през 2015 година, като целта е била максимум 675 тона/годишно доматен и пиперков концентрат и 2500 тона лютеница, кетчуп и други сосове. В нея са вложени над 8 млн. лв. европейски средства след спечелен проект от Програмата за развитие на селските райони. Бизнесът обаче замира и дори сградата не е довършена докрай, съответно и производството никога не е започвало.

Въпросната публична продан е поредната и е насрочена за 22 април, а задатъкът е 10% от първоначално обявената цена.  През 2022 година предприятието за лютеница пак беше пуснато за продажба, като тогава сумата беше 4,6 млн. лева. Желаещите могат да направят и оглед след предварително записване при частния съдебен изпълнител Мариана Кирова. Ако търгът приключи успешно, новият собственик ще бъде ясен на 23 април.

Виж коментарите (4)
Още новини от Регионални новини:
Цвета Караянчева в с. Желязно, община "Марица": Само ГЕРБ знае ка...
Най-вкусното събитие у нас се открива днес недалеч от Пловдив
Мъж отглежда банани в село до Пловдив
Чисто нова улица в пловдивско село
Шофьор: Живея втори живот
Проекти за над 14 милиона лева в община Хисаря


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).