Заради хепатит обявиха карантина в детска градина в Асеновград

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:57 / 06.07.2016
2301
Детска градина "Слънце" в Асеновград е поставена под карантина заради случай на хепатит А. С опасния вирус е диагностицирано 4-годишно момченце от ромския квартал "Лозница" в града. 

В момента детето е настанено за лечение в Инфекциозната клиника в Пловдив. Заради инфекцията всички контактни са поставени под наблюдение и на всяко дете от забавачката е дадено направление за лабораторни изследвания.

Карантинният период ще продължи до края на месеца, обясни временно изпълняващият длъжността директор на детската градина Лиляна Желязкова.

По думите й се изпълняват всички предписания, разпоредени от Регионалната здравна инспекция като засилена дезинфекция и ежедневен филтър и наблюдение на децата.

Преди малко повече от месец в Асеновград бяха установени четири случая на хепатит А на деца от ромския квартал "Лозница". Като мярка срещу разпространението на заразата бе извършена пълна дезинфекция на къщите в ромската махала и на всички улични контейнери в квартала.



Източник: радио "Пловдив"

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Мощна спецоперация на пътя между Пловдив и Пазарджик
Мъж на 50 г. преби 73-годишната си приятелка
Жители на Съединение към Цвета Караянчева: Време е отново ГЕРБ да...
Инфарктна ситуация с ученичка в Пловдивско, спасил я кметът
В Асеновград изпратиха тържествено зрелостниците си с червен кили...
Трагичен инцидент в Пловдивска област


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).