Заместник-министър на отбраната идва в Граф Игнатиево

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:30 / 14.07.2017
2294
Заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов и командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков ще участват днес в церемония по сертифицирането на мисията по охрана на въздушното ни пространство с Военновъздушните сили на Италия, която ще се проведе от 10.00 ч. в 3-та авиационна база "Граф Игнатиево". Сертифицирането се извършва от Центъра на НАТО за съвместни военновъздушни операции в Торехон, Испания (CAOC Torrejón).

Български и италиански изтребители ще изпълняват съвместно задачи в периода 15 юли-15 октомври съгласно решение на Министерския съвет от 21 юни 2017 г. Мисията е в изпълнение на мерките по гарантиране на сигурността на страните-членки по източния фланг на НАТО и ще се изпълнява по плановете и процедурите на Интегрираната система на Алианса за противовъздушна и противоракетна отбрана (NATINAMDS).

Изявления за медиите ще дадат заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов, командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков, началникът на Бойното командване на силите на ВВС на Италианската Република генерал-майор Силвано Фригерио и директорът на Центъра на НАТО за съвместни военновъздушни операции в Торехон бригаден генерал Антонио Хосе де Матош Бранко.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).