Владимир Маринов бе избран за председател на ОбС "Родопи"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
20:17 / 08.11.2023
2701
Кметът на община "Родопи“ Павел Михайлов, новите общински и кметовете на населени места положиха клетва навръх Архангеловден. Това се случи на тържествената първа сесия на новоизбрания Общински съвет. Тя бе открита от заместник-областния управител на Пловдив Атанас Ташков,който прочете думите на клетвата, повторени от новоизбраните кметове и съветници. С този акт те официално встъпват в длъжност.

Новият кмет на община "Родопи“ Павел Михайлов зае мястото си отпред, след като председателя на ОИК Радослав Митев обяви решението за избора му и Михайлов подписа клетвения лист.

"Община "Родопи“ продължава напред. И още от днес всички ние трябва да запретнем ръкави, за да намираме всеки ден най-добрите решения за всички жители на нашата красива община“, каза в обръщението си кметът Павел Михайлов.

Първата сесия се проведе в НЧ "Съзнание 1814“ в Първенец. Най-възрастният общински съветник Йордан Божков пое ролята на председателстващ заседанието. То продължи с тържествен водосвет за здраве и благоденствие на община "Родопи“ и нейните граждани. Отец Ерм поздрави  новите кметове и общински съветници й пожела да работят за добруването на хората.

Заседанието продължи с процедурата по избор на нов председател на Общинския съвет. Единственото предложение беше за Владимир Маринов. След тайно гласуване с 21 гласа "ЗА“ той беше избран за председател на Съвета. Това е първото решение,  което се взима от новия общински съвет.

"Няма общински съветник на това или онова село. Всеки общински съветник е на всички жители на общината. Трябва да намерим точния баланс за важните решения, така че да бъдат удовлетворени очакванията на всеки един наш съгражданин и на всеки един жител на община "Родопи“,  подчерта Владимир Маринов.

Очаква се следващата сесия на ОбС "Родопи“ да бъде до дни, а основната точка в нея е приемането на общинския бюджет.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Цвета Караянчева на Фестивала на ягодата в Кричим: Само ГЕРБ може...
Големи изкушения в богато пловдивско село
Цвета Караянчева в с. Желязно, община "Марица": Само ГЕРБ знае ка...
Най-вкусното събитие у нас се открива днес недалеч от Пловдив
Мъж отглежда банани в село до Пловдив
Чисто нова улица в пловдивско село


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).