Вижте подробности за смъртта на младата майка в частната "Уни Хоспитал"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
22:05 / 03.12.2019
10020
Роднините на 17-годишната родилка, която почина в панагюрската частна болница "Уни Хоспитал", не са информирани за причините за смъртта на момичето. Почерненото семейство ще търси правата си чрез съда. Прокуратурата започна разследване, а в това време новороденото – живо и здраво, все още се намира в частното лечебно заведение и предстои да бъде изписано, съобщава bTV. Това е била втора бременност за 17-годишната Мария. Преди малко повече от година тя ражда първото си дете.

В сряда постъпва в болница за спешно секцио. На втория ден след раждането се оплаква на родителите си. "На гърлото я задушава, не може да диша, "вземете ми бонбони, кисело мляко". Питаме докторите, а те: "Ще и мине", разказа през сълзи Огнян Янев, баща на починалото момиче. Ден по-късно родителите научават, че дъщеря им е в интензивното. Лекарите там обяснили, че я докарали при тях в тежко състояние. И до момента остава неясна причината за смъртта. Д-р Петър Бътовски, който е водил раждането, отказа да коментира.

А междувременно вчера в профила си във Фейсбук бащата качи видеоклип от разговора с доктора, проведен след смъртта на Мария. Бащата казва, че от болницата са го уверили, че 2 дни след раждането дъщеря му ще бъде изписана. Докторът потвърждава, но казва, че инцидентът е станал след при раздвижването. От лечебното заведение изказаха съболезнования на роднините. Окръжната прокуратура в Пазарджик проверява дали смъртта на 17-годишната родилка е причинена от лекарска грешка. До две седмици се очакват резултати.

Виж коментарите (3)
Още новини от Регионални новини:
МВР Пловдив: Петима мъже и жена са заподозрени за кражба на 360 к...
Няма открит нелегален алкохол в изба "Дядо Пламен"
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).