ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
В селата Виево и Кутела са пропаднали подпорни стени
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:33 / 07.08.2005Коментари (2)2899
Обстановката в град Смолян остава и днес сложна. Полагат се всички усилия от хора и техника за преодоляване на щетите. Бедственото положение не е отменено.



Най-сериозно пострада кв. Устово на гр. Смолян. Щетите са концентрирани в района, където се вливат реките Бяла и Черна. В "Прогресите" са излезли от строя 500 електромера и няколко блока нямат електричество. Днес ги подменят. Изворът "Хубча" е мътен седем пъти над нормалното, а във водата има съдържание на амоняк. Няма водоподаване. Край "Топливо", в реката има каси бутилки с газ пропан-бутан. Чака се спадането на нивото на водата, за да бъдат извадени. В горната част на квартала има пропаднали улици. Гатерът за обработка на дървен материал между Устово и Бостина е унищожен на 80%, а наличния материал на 100%.



Тежка е ситуацията в с. Бостина. Единственият мост, който свързва двете махали на селото е копрометиран и ограничен за движение на МПС по разпореждане на органите на реда. Четири свлачища откъснаха Левочево от връзка със света. Хасовица и Писаница също са блокирани от свлачище.



В Соколовци е задръстена улицата от дървен материал в горния край на селото, а в долния са паднали два електрически стълба и е нарушено електроподаването.



В кв. Райково най-тежко пострадаха улица "Гимназиална" и магистралата. Има копрометирани електрически стълбове, стихията е похитила два автомобила, свлачище в махалата на Стоян Букиков е разрушило част от къща и е нахлуло вътре. Няма вода в махала Бадевска и фирмата "Рожен-експрес", която е затрупана с 2 м кал. В района на с. Търън са отнесени три моста, махала Равнища е откъсната от останалата част на кметството, паднали са електрически стълбове, нарушено е електрозахранването. Активизирани са три свлачища, има реална опасност от допълнителни проблеми от тяхното "поведение".

Няколко са невралгичните ядра в Смолян: около Спортната зала, край хотел "Соколица", ул. "Миньорска" и ул. "Екзарх Стефан". Имаше опасност от преливане на две езера - до ресторант "Рибката" и ресторант "Езерата". Беше нарушено водоподаването и електрозахранването в кв. "Младост" - Станевска махала, хотел "Соколица", бензиностанция ОМУ, "Чилингирска" и "Беклийца". Активизирано свлачище на ул. "Маестро Атанасов" и на ул. "Проф. Асен Василев" в кв. "Невястата" застрашиха три къщи, а едната е затрупана до втория етаж на ул. "Маестро Атанасов". Жителите от ромския квартал "Младост" бяха евакуирани най-напред в Спортната зала, а впоследствие в ученическото общежитие в Смолян. 60 жители от ул. "Екзарх Стефан" в най-горната част на града са откъснати от всички страни, заради отнесен подход към квартала.

Пътят за с. Мугла е прекъснат, но може да се минава. Това обаче не е решение на проблема.



Пътя за с. Широка лъка е прекъснат и в трите посоки: Широка лъка - Девин, Широка лъка - Смолян и Широка лъка - Гела.

В селата Виево и Кутела са пропаднали подпорни стени, а в горния край на с. Кутела е отнесен пътят за Смолян. В с. Белев дол е разрушена асфалтовата настилка на пътя.



В селата Серафимово, Габрица и Фатово имаше отнесени дървени мостове и паднали свлачища, но през вчерашния ден бяха отстранени.

Водата в Смолян и кв. Райково, в Пампорово и Стойките е стандартна и вече годна за пиене. Леко е замътена в някои райони, но отговаря на БДС.



За съжаление бяха дадени две човешки жертви: 50-годишна жена от с. Долно Влахово и 65-годишен мъж от с. Падина, Кърджалийско.

По най-първоначални данни щетите от поредното бедствие в община Смолян възлизат на около 10 млн. лева. Информацията е на радио Фокус – Смолян.


Още по темата: общо новини по темата: 126
11.04.2024 »
10.04.2024 »
18.03.2024 »
05.10.2023 »
21.09.2023 »
14.09.2023 »
предишна страница [ 1/21 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
petrova
на 07.08.2005 г.
0
 
 
и да се чудим и не-това е новто велико издевателство над езика ни и над нас..."компрометиран" човек,лекар, политик-най вече-ама маст .....мног ни идва от вашата интелигентностббслед дълго обучение три университети...не разбирам това понятие
Петърчо фон Мюнхаузе
на 07.08.2005 г.
0
 
 
Може ли някой от екипа на сайта да ми обясни какво значи "копрометиран" мост и "копрометирани" електрически стъблове? Не е ли крайно време де назначите филолози на работа при вас? Кажете ми, драги "новинари"! Ще дойде ли някой светъл ден, когато ще заработите професионално?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Купа на България, сезон 2023/2024
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Парламентарни избори 2024
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: