В най-богатото пловдивско село дадоха старт на проект за милиони

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
10:04 / 30.08.2023
26155
Кметът на община "Родопи“ Павел Михайлов и кметът на село Марково Десислава Терзиева дадоха началото на мащабния проект за изграждане на канализация в селото. Реализацията му започна с церемония по първа копка и водосвет в присъствието на много жители и гости. На събитието присъстваха заместник-кметът Емилия Иванова, общински съветници от село Марково, представители на фирмата-изпълнител на обекта.

" Изграждането на канализацията в Марково е проект, по който работим от началото на мандата. Проектирахме главни колектори I, II и III. Успяхме да осигурим финансиране от МРРБ.  Средствата за реализиране на целия проект са в размер на 4,1 млн. лева. Общата дължина на новата канализация е близо 3 километра. Строителството ще се извърши на два етапа, като започваме от главен колектор II“, обясни кметът на община "Родопи“ Павел Михайлов.

Трасето започва от ул. "Гоце Делчев“ и минава по улиците "Подем“,  "Иглика“, през главната улица "Захари Стоянов“ по улица "Стадиона“, "Иван Асен II“, свива по ул. "Козлодуй“, ул. "Трети март“ и завършва в тупика на ул. "Клокотница“. 

Като "исторически“ определи денят кметът на село Марково Десислава Терзиева.

"За да стигнем дотук днес, пътят не беше лек. Но вярвам, че когато работим заедно в услуга на хората и поставяме обществения интерес на преден план, успехите не закъсняват“, каза Десислава Терзиева. Тя благодари на кмета Павел Михайлов за упоритостта и труда, които е положил за осъществяване на проекта. Двамата пожелаха безаварийна работа на строителния екип и увериха присъстващите, че ще следят за качеството на изпълнение и спазените срокове.

"Проблемът с липсата на канализация е от жизнено важно значение за жителите на населените места в общината, тъй като през годините са изграждани частично отделни участъци. Ще работим водопроводната и канализационна мрежа да придобият истински европейски вид“, увери кметът Павел Михайлов.

Виж коментарите (3)
Още новини от Регионални новини:
Цвета Караянчева на Фестивала на ягодата в Кричим: Само ГЕРБ може...
Големи изкушения в богато пловдивско село
Цвета Караянчева в с. Желязно, община "Марица": Само ГЕРБ знае ка...
Най-вкусното събитие у нас се открива днес недалеч от Пловдив
Мъж отглежда банани в село до Пловдив
Чисто нова улица в пловдивско село


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).