В Съединение отчитат резултатите по проект

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:56 / 02.04.2014
1074
На 03. 04. 2014 г. от 16.00 ч. в сградата на Общинска администрация Съединение ще се проведе заключителна пресконференция по проект "Подобряване на ефективността на общинска администрация Съединение".

Проект "Подобряване на ефективността на Общинска администрация Съединение" е насочен към цялостно повишаване на качеството на дейността на администрацията и на услугите, които тя предоставя на гражданите и бизнеса.

При изпълнението му са формулирани и решени проблеми, свързани с управлението и организацията на работа в Община Съединение, констатирани при проведения функционален анализ, който приключи с оценка на административната дейност в три основни направления - релевантност на функциите, ефективност и ефикасност.

На база резултатите от анализа са разработени нови и са актуализирани действащи нормативни, стратегически и други вътрешни документи. Преди да бъдат окончателно утвърдени, организационните и нормативни промени са обсъдени на Кръгла маса с участието на ръководството и служителите на Общината и с представители на всички външни за администрацията заинтересовати страни.

На дискусионния форум са представени вече съществуващи добри практики и са отчетени интересите на жителите и бизнеса в Съединение - основни потребители на административните услуги.

За да бъде гарантирана по-качествената и ефективна работа на Община Съединение, 20 служители, отговорни за прилагането на утвърдените промени в административната практика са се включили в организираното в рамките на проекта обучение. 

Сред разработените документи, представени пред участниците в обучението, са стратегии за организационно развитие на администрацията и за управление на риска, вътрешни правила за управление и контрол на проекти, финансирани от ЕС, за обществените поръчки, за защита на лицата, подали сигнали за корупция и конфликт на интереси, наредба за насърчаване на инвестициите.

Проект "Подобряване на ефективността на Общинска администрация Съединение", на стойност 77 052, 50 лв., се осъществяви изцяло с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Цвета Караянчева в с. Желязно, община "Марица": Само ГЕРБ знае ка...
Най-вкусното събитие у нас се открива днес недалеч от Пловдив
Мъж отглежда банани в село до Пловдив
Чисто нова улица в пловдивско село
Шофьор: Живея втори живот
Проекти за над 14 милиона лева в община Хисаря


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).