В Куклен спират субсидията за деца със специални потребности, общината ще се справя с проблема чрез собствена структура

Автор: Васил Динев
Коментари (0)
16:45 / 23.01.2017
2881
От проекта на общинския бюджет на Куклен за 2017 година става ясно, че администрацията на община Куклен няма да отделя повече средства за Сдружението "Различни, но равни", което се грижеше за децата, нуждаещи се от специфични здравни грижи и двигателна рехабилитация, научи Plovdiv24.bg. Кметът на Куклен г-жа Мария Белчева е решила сама да се справи с организацията на тази дейност.

Припомняме, че сдружението се занимаваше години наред с рехабилитацията на лица, които имат проблеми и не могат да си позволят заплащането на тази услуга, като включително се организираха домашни посещения за хората, които нямат възможност да излизат от домовете си. Всички, които се възползваха от услугите на сдружението бяха доволни от отношението и грижите, които получават, както и от постигнатите резултати.

Тези дни стана ясно, че кметът на община Куклен има намерение да създаде "Център за рехабилитация" като назначи служители, които да се занимават с тази дейност. За целта ще бъде отделен и общински сграден фонд, който ще бъде ремонтиран и обзаведен за нуждите на бъдещия общински център. Средствата за издръжка ще бъдат за сметка на общинския бюджет и отново ще бъдат в размера, отпускан на сдружението през предходните години, т.е. около 20 000 лв.
Единствената новост е, че занапред кметът на общината и неговата администрация ще поемат отговорността за изпълнението на това хуманно дело. Жителите на Куклен и особено нуждаещите се семейства са в очакване на новите услуги, като се надяват те да бъдат по-достъпни и по-качествени от преди.

Разбира се, много от нуждаещите семейства имат своите притеснения дали парите ще стигнат и как ще се осигури непрекъсваемост на услугите, с оглед на това, че подготовката на новите служители, ремонтните дейности и обзавеждането на центъра ще отнемат пари и време. Запознати с общинския бюджет и паричните разчети контрираха, че парите би трябвало да са достатъчно, след като разходите за представителни нужди на кмета (тържества, банкети, сувенирни материали, публикации и други подобни) се увеличават с 50% и през новата година ще бъдат 12 000 лв.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Никога повече няма да можем да стигнем с влак от Пловдив до този ...
В Цалапица черешите са 8 лева, в Пловдив се продават на 25 лева, ...
Внимавайте: Срутища и огромни паднали камъни вгорчиха пътя на шоф...
Великденски празник за децата на Карлово
Деца от Пловдивско показаха специална техника за боядисване на яй...
Камион помля служебния автомобил на кмета на Кричим


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).